Пт, 2024-04-19, 17:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:17
Вотум недовіри уряду парламент Франції не підтримав
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент Франції не підтримав вотум недовіри уряду

Депутати Національних зборів Франції (нижня палата парламенту) відхилили пропозицію про винесення вотуму недовіри уряду країни.

Про це йдеться в повідомленні палати в Twitter.

"70 депутатів з 577 проголосували за вотум недовіри. Більшість в 289 голосів не досягнуто, рішення не прийнято", - йдеться в повідомленні.

Результати голосування не стали несподіванкою, оскільки вотум недовіри ініціювали ліві партії, у яких всього 62 мандати в парламенті. Партія президента Еммануеля Макрона "Вперед, Республіка!" має 309 депутатів у Національних зборах.

Перед голосуванням глава уряду Едуар Філіпп представив депутатам детальний план бюджету Франції на майбутній рік. Він підтримав план Макрона, який оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища у країні на тлі протестів.

Виконання економічних заходів, запропонованих президентом після масштабних протестів "жовтих жилетів", може коштувати державі 8-10 млрд євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: парламент Франції, вотум недовіри уряду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]