Пт, 2024-04-19, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:32
Вперше на Харківщині відбувся перехід з Московського Патріархату до Київського, на Тернопільщині - допоміг "Правий сектор"
Інші останні Релігійні новини

  У селі Бугаївка Ізюмського району, що на Харківщині, громада вийшла з Московського Патріархату та перейшла до УПЦ КП. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив священник Ілля Зеленський.

"Громада села вказала на двері Московському Патріархату. 9 лютого відбулися збори громади села, а вже на наступний день єпископ Ізюмської єпархії, розташованої в Харківській області, Єлисей (Іванов) пакував валізи", - повідомив він.

Зеленський додав, що священики МП приїхали за речами на "Мерседесі" та двох джипах.

"Відкрили храм, винесли, що змогли забрати, і бігом змоталися. Громада села вибрала Київський Патріархат", - зазначив він.

"Це перший випадок у Харківській області за всі роки незалежності України!", - написав священик.

Окрім того, в пабліку "Правий сектор. Тернопільщина" заявлено про перше урочисте богослужіння новоутвореної церкви Української православної церкви Київського патріархату у селі Котюжини на Збаражчині, яке відбулося в неділю, 12 лютого 2017 року.

Зазначається, що вчора на загальних зборах села парафіяни зробили свідомий вибір на користь Української церкви.

"Як не дивно, враховуючи попередній досвід, цього разу все відбулося без сутичок та конфліктів із стороною, що вірна церкві Кирила (голови Російської православної церкви Кирила Гундяєва - ред.). Напевно, присутність бійців "Правого сектору", які взяли участь у Службі Божій, стимулювала їх до неконфліктності", - йдеться у повідомлені.

Також наголошується, що "враховуючи останні події в Україні, Московська церква, маючи антиукраїнський характер, втратила свої міцні позиції в релігійному житті українців, де вже чимало громад перейшли або на стадії переходу до Української церкви".

Водночас на офіційній сторінці представництва РПЦ в Україні вірних Київського патріархату та "правосекторівців" названо "рейдерами".

Нагадаємо, МП в Україні користується всебічною підтримкою російського олігарха Вадима Новинського, який після отримання українського громадянства обрався до Верховної Ради й користується наразі депутатською недоторканістю.

За повідомленнями ЗМІ, саме за підтримки Новинського цю релігійну конфесію вже після перемоги Революції Гідності та початку російського збройного вторгнення очолив Онуфрій (Орест Березовський), відомий за рахунок своєї виразно антиукраїнської політичної позиції.

Як заявляє єпископ Олександр Драбинко, Новинський також активно протидіє утворенню єдиної Помісної церкви, намагаючись послабити вплив проукраїнської фракції всередині УПЦ МП.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: Правий сектор, Тернопільщина, Київський, перехід Московського Патріархату, харківщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]