Чт, 2024-04-18, 03:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:13
Вперше занурилася на перископну глибину єдина українська субмарина "Запоріжжя"
Інші останні Економічні новини
Підводний човен ВМС НД Україна "Запоріжжя" в рамках ходових випробувань вперше занурився на перископну глибину, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України в суботу, 4 серпня.

"Під час відпрацювання завдань вивіски і крену підводний човен" Запоріжжя "вперше здійснив занурення на перископну глибину. Підводний човен занурився на глибину 14 метрів, після чого дав хід і виплив на поверхню на ходу", - наголошується в повідомленні.

"Виконання цих завдань є одним з найбільш складних етапів ходових випробувань, тому разом з представниками промисловості ми ретельно до них готувалися. Ретельно перевірялися здійснені розрахунки, виконано комплекс заходів щодо забезпечення безпеки підводників. Екіпаж з честю впорався з цим відповідальним завданням, випробування на перископній глибині пройшло успішно", - заявив голова приймальної комісії, начальник штабу Центру морських операцій ВМС ЗС України капітан 1 рангу Роман Гладкий.

Як повідомлялося, з 25 квітня 2012 єдиний український підводний човен "Запоріжжя" виконав кілька ходових випробувань.

Дизель-електричний підводний човен до складу українських ВМС увійшов в 1997 році в результаті поділу Чорноморського флоту колишнього СРСР і є єдиною українською субмариною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1052 | Додав: adminA | Теги: дина уУкраїнська субмарина Запоріжж, перископну глибину | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]