Ср, 2024-04-24, 07:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:09
Впровадити в Україні цифрові касові апарати запропонував Мінфін
Інші останні Економічні новини

Міністерство фінансів України розглядає можливість введення цифрових реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Про це повідомив держсекретар міністерства Євген Капінус, передає прес-служба відомства.

"Для зменшення витрат підприємців на придбання традиційних РРО нині в рамках діяльності створеної при Мінфіні робочої групи опрацьовується питання запровадження всіх можливих технологій у сфері РРО, в тому числі запровадження цифрових РРО", - заявив він.

За його словами, таким чином бізнес отримає можливість використовувати власні комп'ютери, планшети, смартфони або інші пристрої для формування розрахункових документів і фіскальних звітних чеків.

Також чиновник додав, що робоча група напрацювала механізм (так званий "кешбек"), який буде стимулювати покупця отримувати фіскальний чек за товар або послугу. Покупець буде мати можливість перевірити його електронну копію на порталі розрахункових операцій.

Крім того, робоча група напрацювала зміни, спрямовані на лібералізацію порядку реєстрації РРО.

Зокрема, підприємці подаватимуть меншу кількість документів, необхідних для реєстрації РРО та надавати відповідні документи в електронному вигляді. Також передбачається розширення можливостей електронних сервісів ДФС при реєстрації РРО.

Нагадаємо, що в липні 2015 року президент Петро Порошенко підписав закон, який скасовує обов'язкове використання касових апаратів для підприємців з річним доходом нижче 1 млн грн.

8 травня 2017 року Кабмін прийняв постанову, яка зобов'язує підприємців продавати побутову техніку тільки через касовий апарат.

Відзначимо, що 23 листопада фахівці Державної фіскальної служби розробили модель портативного касового апарату, який можна використовувати в якості реєстратора розрахункових операцій (РРО).

Крім того, 18 грудня Кабмін підвищив поріг річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів і послуг без застосування касового апарату.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 605 | Додав: adminA | Теги: Україніа, цифрові касові апарати, Мінфін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]