Чт, 2024-03-28, 16:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
ВПС Росії Фінляндія звинуватила в порушенні повітряного простору
Інші останні Новини Європейського Союзу
Міністерство оборони Фінляндії звинуватило російські ВПС у порушенні повітряного простору. Відповідна заява розміщена на сайті відомства, повідомляє Lenta.ru.

Російська сторона відкинула це звинувачення.

"За даними об'єктивного спостереження, авіація Західного військового округу не порушувала повітряного простору Фінляндії", - заявив представник російського Західного військового округу (ЗВО).

При цьому він додав, що російський літак Ан-26 справді здійснював 13 травня переліт над нейтральними водами Фінської затоки і "у зв'язку з поганими погодними умовами і впливом грозового фронту" змушений був наблизитися впритул до фінського кордону. Маневр, як стверджують у ЗВО, був узгоджений з фінськими диспетчерами і відстань до кордону становила 15 кілометрів. Під час польоту в прикордонній зоні Ан-26 з фінської сторони супроводжував винищувач F-18 з авіабази Тампере.

Ан-26 - військово-транспортний літак, розроблений в 70-х роках у Радянському Союзі. Є модифікацією первісної моделі Ан-24. На даний момент збройні сили РФ експлуатують близько трьох десятків літаків Ан-26.

Фінляндія вже скаржилася раніше на періодичні порушення прикордонного режиму російськими літаками. У 2008 році фінська сторона заявила про намір закупити нову радіолокаційну систему, щоб відстежувати незаконні перетини свого кордону.

Раніше також повідомлялося, що фінська поліція внесла ім'я президента Росії Володимира Путіна в секретний список розшукуваних злочинців. Путіна помістили в цей список за його контакти з членами байкерського клубу "Нічні вовки", проте сам президент Росії в жодних злочинах у Фінляндії не підозрюється. Теоретично главу російської держави могли б заарештувати на кордоні з Фінляндією, якби його ім'я зі списку не прибрали.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1030 | Додав: adminA | Теги: ВПС Росії, Фінляндія, порушення повітряного простору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]