Сб, 2024-04-20, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
ВРЮ розпочала перевірку дій судді Киреєва
Інші останні Політичні новини

Вища рада юстиції (ВРЮ) має намір дати оцінку діям судді Печерського районного суду Києва Родіона Киреєва під час судового процесу над екс-прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко. За словами голови ВРЮ Володимира Колесніченка, на дії судді Киреєва надійшло близько 10 звернень від депутатів.

"Скаржаться на грубість судді, що не заявляє відвід. Крім того, ігнорує клопотання захисників, безпідставно видаляє депутатів, розглядає лише одну справу", - повідомив Колесніченко, передає УНІАН.

"Коли кажуть, що суддя веде себе упереджено, я б міг відповісти, що до закінчення процесу ніяких оцінок ВРЮ давати не буде", - сказав Колесніченко.

"Але я зробив не так - відкрив справу, нехай перевіряють. Нехай суддя розуміє, що оцінка його дій йде. І якщо будуть порушення, які спричинять процедуру розгляду ВРЮ, - звичайно, будемо це робити", - зазначив голова ВРЮ. Він додав, що дані відповідні доручення членам ради.

«Прийдуть терміни, коли вони повинні відзвітувати і представити свої матеріали», - уточнив Колесніченко. На питання, наскільки правомірним є заборона на трансляцію суду з розгляду справи Тимошенко, він відповів, що дозвіл на пряму трансляцію - це помилка.

"Допит свідків неможливий при ситуації, коли це доступно для тих, хто ще може бути допитаний в суді", - сказав він.

"Оцінка доказів побудована на протиріччях в дачі свідчень. У США навіть фотографувати в суді не можна. Це ж, напевно, для чогось зроблено", - пояснив Колесніченко.

Зазначимо, що Вища рада юстиції вже перевіряла інформацію щодо порушення суддею Киреєвим присяги.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1289 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]