Пт, 2024-03-29, 13:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:26
Всеукраїнську літературну премію ім. Василя Симоненка вручили у Черкасах
Інші останні Культурні новини

У Черкасах на урочистостях з нагоди 81-ї річниці від дня народження українського поета Василя Симоненка вручили Всеукраїнську літературну премію імені Василя Симоненка 2015 року.

Як повідомили у прес-службі Черкаської облради, вручення премій відбулося в обласній філармонії, де вчора пройшов літературно-мистецький вечір з нагоди 81-ї річниці від дня народження Василя Симоненка.

Як зазначив голова конкурсної комісії Всеукраїнської літературної премії імені Василя Симоненка Володимир Поліщук, конкурс на здобуття премії виявився достойним і представницьким. За здобуття премії боролося зо два десятки літераторів.

Лауреатами премії за 2015 рік стали Олександр Кучеренко (Олександр Обрій) з Києва у номінації "За найкращу першу поетичну збірку" за збірку поезій "Абетка юності" та Микола Шамрай з с. Пекарі Канівського району Черкаської області у номінації "За найкращий художній твір" за збірку поезій "Клятва грому". Їм вручили дипломи лауреатів та грошові премії у розмірі 15 тис. грн.

На святковому концерті лауреати зачитали свою поезію, також зі сцени лунало ще багато поетичних творів, як з доробку Василя Симоненка, так і сучасних авторів.

Всеукраїнська літературна премія імені Василя Симоненка заснована 1987 р. Літературна премія імені Василя Симоненка присуджується за високохудожні літературні твори (поезія, проза, драматургія) громадянського звучання, спрямовані на побудову незалежної демократичної України.

Василь Симоненко (1935-1963) - український поет і журналіст, один з найяскравіших представників покоління "шестидесятників". З 1990-х років і до теперішнього часу твори Симоненко регулярно перевидаються, його твори включено в обов’язкову шкільну програму. Нагороджений Державною премією України імені Тараса Шевченко (1995 рік, посмертно) - за збірки віршів і прози "Лебеді материнства", "У твоєму імені живу".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 733 | Додав: adminA | Теги: Всеукраїнську літературну премію ім | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]