Сб, 2024-04-20, 11:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
Вшанували героїв, кличуть йти під Верховну Раду - на Майдані - Віче
Інші останні Політичні новини

На Майдані Незалежності проходить третє громадське Віче.

Розпочався захід  з виконання Гімну України та спільної молитви, а також хвилини мовчання на вшанування загиблих. 

 
 

Разом з тим очевидці у соцмережах зазначають, що хвилина мовчання у всеукраїнський день жалоби була проігнорована телеканалами: так, тривала трансляція програм за розкладом, а на Першому Національному транслювали футбол.

Як повідомили в ефірі Hromadske TV, зі сцени учасників Віча закликали "йти  під Верховну Раду", що активісти сприйняли з ентузіазмом.

"Уряд, затверджений у лютому 2014 році тут, на сцені Майдану, сказали, що прийдуть на Майдан і звітуватимуть про свою роботу після 100 днів роботи. Але вони вже не чують Майдану, вони вже сюди не йдуть. Ганьба такій владі! Через Майдан – люстрація, всім чиновникам. Ініціативу з цього питання має взяти президент Порошенко, якому ми довірили країну", - зазначив один зі спікерів під час Віча.

Також у ході виступів зі сцени учасники Віча зазначили, що "немає зв'язку з мером", разом з тим "є питання до нової влади", повідомляє медіа-центр Майдану. 

Активісти повідомили, що створено сайт для запитів громадськості.

Як зазначив представник Громадської Ради Майдану Олександр Остапенко, Майдан звернеться до мера Віталія Кличка.

"Запрошуємо його, щоб він розповів про плани. Майдан наголошує, що Кличко відповідає за кожного депутата. Ми вимагаємо люстрацію в Київської раді", - зазначив він.

У свою чергу представник Люстраційного комітету Майдану Сергій Бойко заявив: "Верховна Рада нічого не зробила, закон про люстрацію лежить у ВР, і Рада планує протягнути другий закон, що не обговорювався громадськістю".

Учасників Віча також закликали "не чекати  від влади,  самим брати контроль виконання рішень влади в свої руки".

Як відомо, під час заходу планувалося оголосити план дій Майдану на найближчі дні щодо забезпечення зміни виборчого закону, розпуску та позачергових виборів Верховної Ради. Також фахівці окреслять результати АТО, стан питання з поселенням біженців та оголосити звернення до громадян України, які проживають в районах бойових дій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Майдані - Віче, під Верховну Раду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]