Ср, 2024-04-24, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:40
Вшанування пам'яті жертв Голодомору перетворилося на скандал
Інші останні Новини України

Вкотре офіційний захід перетворився на скандал через посилену охорону державних діячів.

Зокрема, Наталя Дзюбенко-Мейс, вдова історика, дослідника Голодомору Джеймса Мейса, на своїй сторінці в Facebook повідомила, що її не пустили в музей Голодомору.

"Мене туди взагалі не запрошували і навіть у сам музей мене сьогодні не пропустила президентська охорона і дивні заклопотані людці із стосами списків, в яких моє ім’я навіть шукати відмовилися... Я принижено тупцяла перед ними добрих півгодини, показувала паспорт, показувала на плакат свого чоловіка і намагалася пояснити, що я його дружина, що, зрештою редактор-упорядник його книг, що редактор книги Лідії Коваленко і Володимира Маняка, що я щойно з відрядження, де проводила вечори пам’яті у школах, бібліотеках, що я мушу там бути, бо мене чекають журналісти і взагалі я маю право… Наївна", - написала вона.

Своє обурення також висловив Ігор Пилипчук, якого не пустили до Меморіалу.

Він повідомив, що прийшов туди близько 14 години. Однак Меморіал виявився оточений металодетекторами.

"Нікого з простих громадян, які прийшли з квітами, колосками та свічками й на 100 метрів не підпускають до місця спомину", - написав він.

За словами Пилипчука, охорона заявила людям, що усі, "хто не має запрошень або не входить до якихось списків зможуть потрапити до Меморіалу тільки після 17-ї години, коли завершаться заходи з участю "керівництва держави".

Пізніше заступник глави Адміністрації президента України Ростислав Павленко від імені організаційного комітету зі вшанування пам'яті жертв Голодомору вибачився у тих, хто 28 листопада не зміг потрапити до Меморіалу пам'яті.

Павленко назвав причиною "прикрі непорозуміння, халатність і нічим не виправдану грубість окремих співробітників". Про цей Павленко написав на своїй сторінці в Facebook.

"З усіх цих ексцесів зроблені висновки - і зараз робляться кроки, щоб таке було неможливе в майбутньому", - відмітив Павленко.

Окремо представник АП вибачився перед Наталією Дзюбенко-Мейс.

Як відомо, учора, 28 листопада, президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною вшановували пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: скандал, вшанування пам'яті жертв голодомору | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]