Чт, 2024-04-25, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
Встановлювати огорожі навколо водойм депутати хочуть заборонити
Інші останні Офіційні новини

У середу, 4 лютого, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект №1107 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування". За нього проголосували 280 народних депутатів, передає НБН.

"Я хочу закликати всіх народних депутатів підтримати цей законопроект. Підтримайте свободівську ініціативу", – сказав народний депутат ("Свобода") Андрій Іллєнко.

При цьому він зазначив, що незаконно побудовані паркани біля водойм необхідно зносити.

"Якщо хтось незаконно поставив там паркан, значить, його треба зносити, бо він там стоїть незаконно. І цей закон нам дає змогу це робити", – сказав нардеп.

Законопроектом пропонується внести зміни до статті 110 Водного кодексу України та статті 60 Кодексу України про адміністративні правопорушення, встановивши відповідальність за неправомірне обмеження безперешкодного і безкоштовного доступу громадян до узбережжя водних об'єктів.

Також пропонується внести зміни до законів України про місцеве самоврядування та про місцеві державної адміністрації щодо ролі місцевої влади у вирішенні даного питання. Зокрема місцева влада має забезпечувати відповідно до закону безперешкодний і безкоштовний доступ громадян до узбережжя водних об'єктів для загального водокористування.

Нагадаємо, 25 березня 2014 року Верховна Рада провалила в першому читанні законопроект №3059 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжям водних об'єктів для загального використання". За проект закону проголосували 188 народних депутатів.

Як повідомлялося, ще у 2013 році "Свобода" пропонувала ламати паркани загарбників водоймищ і штрафувати їх на 100 доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: огорожі навколо водойм, Заборонити, депутати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]