Пт, 2024-03-29, 00:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:37
Вступати в ЄС незалежній Шотландії доведеться наново
Інші останні Новини Європейського Союзу
У Європейському Союзі підтвердили, що у разі голосування шотландцями за незалежність від Британії на референдумі 2014 року, Шотландії доведеться подавати заявку на вступ до ЄС.

Президент Європейської комісії Жозе-Мануел Баррозу заявив в інтерв'ю, що, за правилами ЄС, якщо яка-небудь з частин тієї або іншої держави союзу отримує незалежність, вона повинна наново подавати заявку на членство в організації, повідомляє "BBC Росія".

Спостерігачі відмітили, що ця заява є ударом по владі в Едінбурзі, кампанія якої за незалежність побудована на твердженні про те, що шотландцям не доведеться знову проходити усі формальні процедури для членства в Європейському Союзі.

Раніше повідомлялося, що у Шотландії напередодні референдуму з питання про можливу незалежність починається кампанія під гаслом "Краще разом", мета якої - переконати шотландців залишитися в складі Великобританії. Офіційно про початок кампанії, яку підтримують Лейбористська, Консервативна і Ліберально-демократичні партії, оголосив колишній міністр фінансів Алістер Дарлінг, член британського парламенту від Единбурга. За його словами, якщо Шотландія вийде зі складу Великої Британії, "шляху назад не буде".

Нагадаємо, влада Шотландії має намір провести референдум з питання оголошення незалежності від Великобританії восени 2014 року, заявив перший міністр Шотландії Алекс Салмонд. За словами політика, до цього часу кожен шотландець зможе чітко визначитися з цього питання,

Раніше влада Шотландії опублікувала 30 листопада 2009 року так звану "Білу книгу", згідно з якою рівно через рік має відбутися референдум з питання незалежності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1036 | Додав: adminA | Теги: вступати в ЄС, Незалежній Шотландії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]