Пт, 2024-04-19, 15:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:56
Вулиця на честь Нємцова може з'явитися в Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Київська влада розглядає можливість перейменування однієї зі столичних вулиць на честь загиблого російського опозиційного політика Бориса Нємцова, повідомив мер Віталій Кличко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Є ідея перейменувати вулицю в Києві (на честь Нємцова - ред.)",- сказав він, відповідаючи на відповідне запитання під час оголошення результатів відкритого міжнародного архітектурного конкурсу "Територія Гідності" (Terra Dignitas) в Києві у вівторок.

Він наголосив, що Україна ніколи не забуде прагнення Нємцова до перетворення нашої країни на демократичну державу.

"Він справді дбав про нашу країну, хотів бачити нашу країну демократичною. Ми в жодному разі не забудемо і ми неодноразово з архітектором Києва це питання (увічнення пам'яті Нємцова – ред.) обговорювали", - зазначив мер.

Як уточнив журналістам глава департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації Сергій Целовальник, на сьогодні заявок про можливе перейменування вулиці на честь Бориса Нємцова не надходило.

"У нас це теж піднімалося на комісії, але поки що це питання не оформлено в юридичному плані. Заявка має надійти офіційна", - сказав він.

Целовальник зазначив, що поряд з перейменуванням розглядається також можливість назви ім'ям Бориса Нємцова однієї з нових вулиць у Києві.

"Борис Нємцов – саме та людина, смерть якої нас усіх вразила дуже боляче і це все-таки пов'язано і з нашими подіями, я думаю. Тому є прямий сенс назвати одну з вулиць Києва ім'ям Нємцова, можливо, перейменувати", - додав він.

Борис Нємцов був застрелений на Москворецькому мосту в Москві пізно ввечері 27 лютого. Після поховання політика мерія столиці РФ відмовилася перейменувати об'єкти міста на честь загиблого опозиціонера.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 844 | Додав: adminA | Теги: Києві, честь Нємцова, вулиця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]