Пт, 2024-04-19, 17:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:54
Вважають позитивом зміцнення німецької армії більшість поляків
Інші останні Новини Європейського Союзу

Більшість польських громадян вважають, що Німеччина більше не становить військової загрози для Польщі, а більше ніж половина впевнені, що зміцнення німецької армії стане "позитивом".

Про це свідчить останнє німецько-польське опитування Körber Foundation, опубліковане в середу, повідомляє Politico.

Опитування, в якому взяли участь тисяча польських громадян і близько тисячі німців в квітні, показало, що близько 65% поляків не вважають Німеччину політичною або економічною загрозою для своєї країни.

Дві третини заявляють, що вони підтримують зміцнення співробітництва між двома країнами. Більше ніж половина респондентів вважають, що Німеччина вносить вклад в "краще співробітництво" в Європі.

Згідно з опитуванням, 76% німців вважають, що Берлін не повинен виплачувати репарації за Другу світову війну. Думка поляків з цього питання розділена: 40% заявили, що Варшава не повинна вимагати компенсації від Німеччини, а 46% підтримують вимогу уряду відшкодувань.

Переважна більшість німців (70%) заявили, що вважають, що німецько-польські відносини повинні зосередитися на питаннях майбутнього, а не минулого. У Польщі із цим погодилися 60% опитаних – на 13% менше, ніж у 2011 році.

Близько 32% польських респондентів заявили, що Польща повинна зосередитися на минулому з Німеччиною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: зміцнення німецької армії, позитив, Поляки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]