Чт, 2024-04-25, 03:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:09
Ввести санкції проти відповідальних за вбивства в Україні закликає Світовий Конґрес Українців
Інші останні Надзвичайні новини
24 січня 2014 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій надіслав письмове звернення до міжнародної спільноти, в якому акцентував на цілеспрямованому встановленні авторитаризму владними структурами України та брутальності її силових структур, що призвело до смертей протестувальників Євромайдану в Києві.
СКУ закликав міжнародну спільноту негайно ввести персональні санкції проти відповідальних за вбивства і викрадення активістів Євромайдану, а також брутальні дії та стрілянину по журналістах та мирних протестувальниках.

"Світовий Конґрес Українців закликає міжнародну спільноту своїми конкретними кроками переконати владні структури України утриматися від насильства та вбивств в Україні, - заявив Президент СКУ Евген Чолій. - Світовий Конґрес Українців також рішуче закликає діючі владні структури України якнайшвидше припинити всякі насильницькі дії та цивілізовано вести себе з журналістами та мирними протестувальниками Євромайдану”.

СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований у 1967 р., СКУ був визнаний у 2003 р. неурядовою організацією у Економічній та соціальній раді Організації Об’єднаних Націй зі спеціальним консультативним статусом.

"БЮТ"
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 870 | Додав: adminA | Теги: санкції, Світовий Конґрес Українців, вбивства в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]