Чт, 2024-04-18, 06:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Ввести в школах уроки шахмат гроссмейстери просят Раду
Інші останні Спортивні новини

У Києві відбулася прес-конференція, присвячена успішним виступам українських шахістів на міжнародній арені, передає Укрінформ.

У ній взяли участь 15-та чемпіонка світу Марія Музичук, чемпіонка світу з бліцу Ганна Музичук, дворазовий олімпійський чемпіон Павло Ельянов, переможець Олімпіади Андрій Волокітін, тренер жіночої збірної України Михайло Бродський та президент Федерації шахів країни Віктор Капустін.

Учасники поділилися своїм баченням проблем шахів в Україні і презентували звернення шахової громадськості до Верховної Ради з пропозицією розглянути і схвалити національну програму розвитку шахів у нашій країні. Вони скерували листа до голови ВР Андрія Парубія з проханням розглянути це питання у профільному комітеті.

"Кожна копійка, яку вклали у розвиток шахів, потім повернеться сторицею", - підкреслив Павло Ельянов.

Віктор Капустін повідомив, що послом українських шахів став відомий співак Святослав Вакарчук. А Марія Музичук запропонувала, щоб шахи прирівняли до олімпійських видів спорту.

Мова йшла також про започаткування уроків шахів у школах та дитячих садках. Ця гра дисциплінує, організовує дітлахів.

Нагадаємо, що шахи є одним з найуспішніших видів спорту в Україні. Лише три дні тому фінішував Кубок європейських клубів (аналог футбольної Ліги чемпіонів), в якому українці Павло Ельянов, Юрій Криворучко, Марія та Анна Музичук стали чемпіонами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: рада, школи, гроссмейстери, уроки шахмат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]