Сб, 2024-04-20, 10:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:21
Вже 1,5 тисячі "туристів" із Росії прикордонники не пропустили до України
Інші останні Надзвичайні новини

"Всі ці люди їдуть на війну в Україну"

З початку проведення спецоперації "Кордон" в Україну з території Російської Федерації не пропустили більше 1,5 тис. чоловік.

Про це на прес-конференції повідомив заступник керівника оперативної групи "Схід " Державної прикордонної служби України Олександр Жданенко, інформує "Цензор.НЕТ".

Він розповів, що ця операція проходить не лише на східному кордоні, а й на кордоні між Україною та Білоруссю і Придністров'ям.

"Щодня ми виявляємо велику кількість людей, громадян Російської Федерації, які їдуть в Україну з метою участі в провокаційних заходах екстремістського характеру. З початку операції ми виявили і не пропустили на територію України понад 1,5 тис. таких осіб. В основному на ділянках Харківського, Сумського, Донецького та Чернігівського напряму", - повідомив Жданенко.

Також прикордонник повідомив про те, що у затриманих виявляють металеві та гумові палиці, газові балончики, маски, камуфляжний одяг.

До того ж він наголосив, що у зв'язку із дезінформуванням населення у Росії багато людей їдуть "воювати з українцями".

За словами Жданенка, на українсько-російському кордоні було заарештовано близько 10 громадян РФ, адже у них виявили предмети, які свідчать, що ці громадяни в'їжджали в Україну з метою прийняття участі в силових діях. Він уточнив, що таких людей прикордонники передають Службі безпеки України, яка потім забороняє їм в'їзд на територію України.

Крім того, заступник керівника оперативної групи "Схід " зазначив, що в основному підозрілі особи з території Росії намагаються проникнути в Україну на залізничному транспорті.

"У залізничних пунктах пропуску ми виявляємо основну частину таких людей", - зазначив він.

Також Жданенко повідомив, що ще один контроль українські прикордонники здійснюють на в'їзді до Криму.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: 5 тисячі туристів, прикордонники, України, Росії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]