Чт, 2024-04-25, 09:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:45
Вже до кінця 2016 року Яценюк обіцяє Зону вільної торгівлі з "турецькими друзями"
Інші останні Економічні новини

Угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Туреччиною необхідно підписати вже цього року, поставив завдання прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на щотижневому засіданні уряду в середу, 2 березня 2016 року.

"Нам потрібно з турецькими друзями знайти взаєморозуміння. З тим, щоб у цьому році підписати ЗВТ", - цитує прем'єра "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра агрополітики і продовольства Олексія Павленка, вже 10 березня в Туреччину відбуде українська делегація для перемовин з питання створення ЗВТ.

Як повідомлялося, під час візиту до Києва очільника турецького уряду Ахмета Давутоглу, котрий відбувся 15 лютого, було досягнуто домовленість про надання Україні п'ятирічного кредиту розміром в 50 мільйонів американських доларів, а також обговорювалося питання про те, як до 2018 року довести товарообіг між обома країнами до 10 мільярдів доларів.

Нагадаємо, з 1 січня діє всеосяжна ЗВТ України з Європейським Союзом.

У першій половині 2016 року також має розпочатися режим вільної торгівлі офіційного Києва з Ізраїлем, а до кінця року - з Канадою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: зона вільної торгівлі, турецькі друзі, кінця 2016 р, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]