Вт, 2024-04-16, 11:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:00
Вже ліквідовуються фірми-«прокладки», через які вивели мільйони з фонду Корбана
Інші останні Кримінальні новини

СБУ встановило, що 40 млн грн. було виведено з рахунків «Фонду оборони України» та конвертовано в готівку за допомогою фізосіб пенсійного віку (25 млн грн), а також двох фірм – ТОВ «13 калібр» (7 млн грн) і ТОВ «ЛВС інвест плюс» (8 млн грн.). Про це на брифінгу повідомив перший заступник начальника ГУБОЗ СБУ Павло Демчина.

Ці дві фірми було зареєстровано в Запоріжжі восени 2014 року. засновником «ЛВС інвест плюс» виступила Лілія Володимирівна Сомова, вона виступила співзасновником «13 калібру» разом з сестрою Анастасією Сомовою та Дмитром Кобзарем.

Людина з ПІБ Лілія Володимирівна Сомова (03.03.1988) відома як кандидат у депутати Дніпропетровської міськради від партії «Наш край». Вона балотувалась як директор ТОВ «Укрпрофгруп», хоча у ЄДРЮО керівником фірми з Броварів вказано іншу особу.

За словами бійця роти «Торнадо» Юрія Помазана, який балотувався в мери Дніпропетровська, Лілія Сомова – це продавщиця місцевого магазину піротехніки. А її батько Володимир Сомов і одним з пенсіонерів, який отримав від «Фонду оборони України» 17 млн грн. нібито за поставку бронежилетів та спецокулярів. Після оприлюднення цієї заяви Помазан був побитий невідомими.

Нині обидві фірми вже ліквідовуються.

13 калібр лвс

«13 калібр» з червня припинено, а ліквідатором призначено дніпропетровського адвоката Сергія Лященка. Проти «ЛВС інвест плюс» почато процедуру банкрутства у липні, розпорядником майна призначено того ж Лященка, а керуючим санацією – Тетяну Глушич. За словами Помазана, Глушич – це також продавщиця піротехніки, яка працює разом з Сомовою.

З рішення Запорізького госпсуду відомо, що «ЛВС інвест плюс» обслуговується у «Приватбанку» Ігоря Коломойського. Банкрутство фірми почалось на вимогу ТОВ «Глейзер Технолоджис» (кінцевим власником є Олег Володимирович Терещенко), яке пред’явило до погашення вексель на 600 тис грн.

Нагадаємо, 31 жовтня в рамках спецоперації 31 жовтня відбулися обшуки у офісних приміщеннях партії «Укроп» у Києві та Дніпропетровську, було затримано члена спостережної ради «Фонду» Геннадія Корбана. Це представник групи «Приват» Ігояр Коломойського, був його заступником у Дніпропетровській облдержадміністрації.

Правоохоронці звинувачують Корбана по трьом епізодам: виведенні грошей з «Фонду», а також викраденні торік голови Державного земельного агентства Сергія і секретаря Дніпропетровської міської ради Олександра Величка.

Кошти надходили до «Фонду» за рахунок пожертвувань громадян України та юридичних і фізичних осіб – підприємців. «У жодному разі не йдеться про те, що «Фонд» не допомагав волонтерам і нашим військовим. Йдеться лише про частину коштів, які було привласнено», – заявив Демчина.

Представник СБУ підкреслив, що Кримільний кодекс «передбачає не лише покарання за розкрадання державних коштів, а й коштів громад, громадських організацій і т.і.». 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: мільйони фонду Корбана, ліквідація, фірми-«прокладки» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]