Пт, 2024-03-29, 10:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Вже в перший день роботи електронна вступна система до вишів не витримала навантаження
Інші останні Офіційні новини
Електронна вступна система до вищих навчальних закладів не витримала навантаження вже у перший день прийому документів. Новація Міносвіти запрацювала у понеділок в нуль годин нуль хвилин. Тут збирають, обробляють і зберігають дані про освіту. Доступ до неї мають усі без винятку вищі школи країни. Журналісти зазначають, що система "підвисла з самого ранку".

Не зважаючи на те, що до обіду вже все запрацювало, деякі фахівці поговорюють про цілковитий провал новації.

"Такі системи не запускають без попередньої кількамісячної пробації. Технічні можливості багатьох університетів є досить сумнівними", - заявив директор центру тестових технологій і моніторингу якості освіти Ігор Лікарчук. Це ризикує повести за собою плутанину і навіть утрату багатьох даних.

Зазначимо, що 2 липня розпочинається вступна кампанія до вищих навчальних закладів України, яка триватиме до 31 липня. У 2012 році були внесені деякі зміни в державні умови прийому до вітчизняних вишів. Зокрема, прийом документів від осіб, які будуть складати вступні іспити до ВНЗ, закінчиться 20 липня, а іспити будуть проводитися з 21 по 31 липня.

Зазначимо також, що Міносвіти не надало Києво-Могилянській академії держзамовлення на підготовку журналістів та зменшило кількість бюджетних місць на кафедрі економічної теорії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: вишів, електронна вступна система | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]