Пт, 2024-03-29, 16:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:57
Вже втретє Анатолій Криволап підтвердив статус найдорожчого українського художника
Інші останні Культурні новини
У ході денних торгів сучасного мистецтва Phillips, які відбулися 28 червня в Лондоні, маляр Анатолій Криволап втретє підтвердив свій статус найдорожчого українського художника за офіційними результатами продажів. Його роботу "Кінь. Вечір" продано за 186 200 доларів, що стало черговим рекордом в Україні.

Попередньо експерти аукціонного дому Phillips оцінили роботу Криволапа на 76 000 доларів - 106 000 доларів, що також стало рекордом, це найвищий естімейт в історії участі українського мистецтва на міжнародному арт-ринку, повідомили в ArtAgentUkrGallery, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Нагадаємо, на торгах Phillips у жовтні 2011 року ще одна робота з цієї серії - "Кінь. Ніч" - пішла з молотка за 124 343 долари. Найпершим рекордом Криволапа став продаж картини "Степ" на аукціоні Phillips Нью-Йорку в травні 2011-го за 98 500 доларів.

Результат Криволапа став №2 у списку топ-лотів денних торгів Phillips, на яких були представлені роботи таких художників, як Андреас Гурський, Ансельм Рейлі, Петро Укланський, Вік Муніс, Рудольф Штінгель, Сінді Шерман, Деміен Хьорст та інші.

Найдорожчою роботою торгів став об'єкт "Без назви" американського художника Кіта Харінга, проданий за 314 200 доларів.

Також на денних торгах сучасного мистецтва Phillips у Лондоні були успішно продані ще три твори українських художників Фотографічний принт Віталія та Олени Васильєвих "Neo-4" із серії "Neo" придбали за 60 800 доларів.

Живопис закарпатського художника, куратора і теоретика мистецтва Павла Керестея Kids on Trees, Sit-in придбано за 17 100 доларів. За таку ж суму - 7 100 доларів - купили нову роботу Вінні Реунова Flash Art, Written & Directed by Quentin Tarantino з іронічною серії художника Culture Recycle, в якій представлені картини-паноптикум символів і знаків глобальної сучасної масової культури.

Раніше повідомлялося, що торік картина українського художника Криволапа була продана на аукціоні Sotheby's у Лондоні за 83 тисячі доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1184 | Додав: adminA | Теги: Анатолій Криволап, найдорожчого українського художника, втретє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]