Пт, 2024-03-29, 01:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
Вже зафіксували 1600 порушень і подали більш як 500 позовів до суду представники опозиції
Інші останні Політичні новини
Представники опозиції зафіксували 1600 порушень виборчого законодавства і подали більш як 500 позовів до суду. Про це повідомив народний депутат України, кандидат у народні депутати за списком ВО "Батьківщина" Сергій Пашинський в ефірі "5 каналу".

Він наголосив, що проблема масових порушень не у законі про вибори, а в його виконанні.

"Я був одним з тих людей, які були у робочій групі при розгляданні цього закону. Закон писався для нормальних людей, а не для шулерів", - зазначив депутат.

Коментуючи масові заміни членів ДВК, Пашинський підкреслив: "Ми, як опозиція, маємо боротися з цією владою. Так, закон недосконалий, але ці порушення – це шулерство. Вони (влада) через Мін'юст отримали реєстрацію технічних партій, про які ніхто не чув, зареєстрували їх, туди "мертвих душ" засунули, провели жеребкування, а потім поміняли на представників Партії регіонів". Депутат розповів, що на цей момент опозиція вже зафіксувала більш як півтори тисячі порушень виборчого процесу.

"Ми зафіксували 1600 порушень виборчого законодавства на вчорашній день (на 24 жовтня – ред.). Ми подали понад 500 позовів до суду, отримали 369 рішень судів. Ми подали більш як 300 депутатських звернень. Знаєте, що приходить на наші звернення? Порушення не підтверджено, складу злочину немає", - зауважив парламентар.

Він наголосив, що це відбувається через те, що в Україні знищена незалежна судова система: "У нас немає судової системи, вони її знищили. І в результаті цього пенсіонерку оштрафували за те, що вона сказала, що вона не буде голосувати за Партію регіонів".

Основною проблемою нинішніх парламентських виборів на відміну від виборів 2002 року, коли парламент також обирався за змішаною системою, став підкуп, а не адміністративний ресурс, вважає голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 962 | Додав: adminA | Теги: 500 позовів, суду, зафіксували 1600 порушень, опозиції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]