Пт, 2024-04-19, 20:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:48
З'явилося відео конфлікту співробітників НАБУ і ГПУ
Інші останні Кримінальні новини

У Мережі з’явилось відео сутичок НАБУ і ГПУ, що сталися 12 серпня, на якому співробітників прокуратури зображено "жертвами свавілля НАБУ". Запис опубліковано користувачем Carl Gun, це єдине відео на його каналі в YouTube.

Проти Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) ведеться системна боротьба, ряд осіб не зацікавлений у появі першого правоохоронного органу, який не залежить ні від політиків, ні від парламенту, ні від президента. Таку думку на телеканалі "112 Україна" висловив народний депутат (БПП) Мустафа Найєм.

"Боротьба проти НАБУ ведеться системна. Я думаю, не всі відрізняють НАБУ від ГПУ чи СБУ. Дуже проста різниця. Голову СБУ та генпрокурора призначають політики. НАБУ – це перший у нашій історії правоохоронний орган, голову якого обирали на незалежному конкурсі і, по суті, ця людина не несе ніякої політичної відповідальності ні перед ким, жодних зобов'язань у нього немає. І незалежність цього органу робить його білою вороною, як і антикорупційного прокурора. По суті, в країні йде війна проти того, щоб з'явився перший правоохоронний орган, який не залежить ні від політиків, ні від парламенту, ні від президента", - зазначив він.

Показовим підтвердженням цього, впевнений Найєм, може бути "газова справа". "Що зараз відбувається. НАБУ порушує справу, наприклад, проти Онищенка. Тепер вони повинні зіткнутися з повністю керованим судом. Далі починається публічна атака. Перше, що НАБУ (мовляв - ред.) непрофесійне. Друга атака, така, як зараз, коли вони вже не можуть з цим впоратися. По суті те, що сталося (затримання співробітників НАБУ - ред.), – це вже здали нерви", - сказав він.

При цьому Найєм припустив, що надалі НАБУ будуть намагатися знищити всіма можливими шляхами. "Уявити собі, що ГПУ, яку очолює Луценко, бореться, воює, б'є співробітників НАБУ, які створені під тиском суспільства, було неможливо. Те, що зараз відбувається, – це відкат, спроба зберегти статус-кво. Вони будуть знищувати НАБУ як завгодно: порушувати кримінальні справи проти слідчих і детективів, і я думаю, будуть якісь підозри щодо Ситника і Холодницького. Фактично, вони захочуть або посадити на гачок, або дискредитувати. Я сподіваюся, ця інформація якомога швидше дійде до суспільства", - підкреслив народний депутат.

Як повідомлялося, начальник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Володимир Гуцуляк своєю чергою заявив, що 12 серпня в Києві спецназ НАБУ застосував силу до трьох співробітників його департаменту.

Він стверджує, що інцидент стався тоді, коли ГПУ виявила незаконне прослуховування з боку НАБУ. У квартиру, де вони виявили техніку, приїхав спецназ НАБУ.

Один з потерпілих прокурорів доводить, що у цих людей були нашивки НАБУ. За його словами, його "душили" і "застосовували силу".

Конфлікт між двома відомствами Ситник і Луценко обговорять 17 серпня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: відео конфлікту співробітників НАБУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]