Чт, 2024-03-28, 18:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
З'явиться музей віртуальної реальності у Чорнобильській зоні
Інші останні Новини з регіонів України

Польська компанія Farm 51 розробила першу в світі віртуальну екскурсію Чорнобилем і Прип'яттю Chernobyl VR Project. Уже в листопаді цього року ініціатори планують відкрити в зоні відчуження музей віртуальної реальності.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження за результатами зустрічі голови агентства Віталія Петрука з творчою командою проекту.

"Державне агентство України з управління зоною відчуження підтримало ініціативу польської компанії Farm 51, яка розробила проект "Chernobyl VR Project" - першу в світі віртуальну екскурсію Чорнобилем і Прип'яттю. Вже в листопаді цього року ініціатори планують відкрити в зоні відчуження музей віртуальної реальності", - йдеться у повідомленні.

Ідея проекту полягає в тому, щоб за допомогою 3D-технологій людина мала можливість здійснити віртуальну подорож по об'єктах, які перебувають на території зони відчуження. Зокрема, під час ознайомчого візиту охочі зможуть "відвідати" Чорнобильську АЕС, покинуті багатоповерхівки, парк атракціонів - все це розташоване в Прип'яті, місті-привиді, яке спустіло у 1986 році після Чорнобильської катастрофи.

Під час реалізації проекту використовувалися стереоскопові камери, які мають здатність знімати в технології 360 градусів та дозволяють переглядати об'єкти у різних ракурсах. Під час зйомок використовувалися дрони, завдяки чому можна подивитися зверху вниз на оглядове колесо в парку розваг, заводську трубу чи електростанцію.

Також розробники із компанії Farm 51 планують розпочати реалізацію проекту, де за допомогою графіки зможуть розказати про майбутнє зони відчуження - території, яка назавжди змінила хід історії України та об'єднала світову спільноту навколо питання ядерної безпеки.

У Києві презентація проекту відбулася в Музеї історії Києва і була приурочена до 30-х роковин з дня аварії на Чорнобильській АЕС.

Раніше компанія Google створила онлайн-екскурсію по Чорнобильській зоні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: Чорнобильська зона, музей віртуальної реальності | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]