Чт, 2024-04-25, 15:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:50
З'явиться перший музей АТО в Україні
Інші останні Культурні новини

У Дніпропетровську оголосили про створення першого в Україні музею АТО. Експозиція, присвячена подіям на сході країни, займе два зали Історичного музею, а її загальна площа складе 500 кв. м., пише "Сегодня".

Крім того, частина виставки буде розташована під відкритим небом, поряд з будівлею музею: тут відвідувачі зможуть побачити окопи, бліндажі і військову техніку – цю ділянку планується відгородити від вулиці символічної квіткової огорожею. Відкриття музею АТО заплановано на кінець року.

Героями музею, як очікується, стануть бійці, медики, волонтери та інші учасники цих трагічних подій.

"Дніпропетровська область однією з перших стала на захист рідної землі на сході України, - розповідає про ідею створення музею губернатор Дніпропетровської області Валентин Резниченко. - Зараз в школах, музеях та інших установах регіону є багато невеликих експозицій, присвячених військовим. Але ми хочемо стати прикладом для всієї України і зібрати в одному місці всі пам'ятні речі із зони бойових дій. Щоб про подвиг земляків знав кожен, щоб наші діти виховувалися на цьому героїзмі".

Розробкою проекту першого в країні музею АТО, початкові ескізи експозицій якого з'явилися вже зараз, займається цілий ряд істориків, музейних співробітників, художників і дизайнерів не тільки з Дніпропетровська, а й з інших міст України.

"Зараз наше завдання – підготувати план реалізації проекту та передати його будівельникам. Плануємо, що це станеться вже в квітні, – говорить про технічну сторону питання керівник робочої групи зі створення музею Юрій Фанігін. - Хочемо, щоб цей музей вийшов масштабним".

До речі, організатори запрошують приєднатися до створення експозиції всіх небайдужих дніпропетровців. У музеї будуть раді будь-яким артефактам із зони бойових дій, також тут із задоволенням приймуть особисті речі бійців.

Приносити експонати для майбутнього музею можна в Центр допомоги воїнам АТО і членам їх сімей при ОДА, який розташовується за адресою: проспект Олександра Поля, 1, на першому поверсі будівлі. А всю необхідну інформацію городяни можуть дізнатись за телефоном 742-86-62.

Раніше повідомлялося, що пісня гурту "Шабля" під назвою "Браття Українці" стала офіційним гімном АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: україна, перший музей АТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]