Сб, 2024-04-20, 02:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:34
З'явився перший примірник книги Савченко - "Сильне ім'я Надія"
Інші останні Культурні новини

З'явився перший примірник книги Надії Савченко, яку українська льотчиця написала, перебуваючи під вартою в Росії.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив її адвокат Ілля Новіков.

"Сигнальний примірник книги Надії Савченко. Спасибі", — написав захисник.

Сестра льотчиці Віра Савченко опублікувала декілька фотографій видання.

Презентація книги, яка називається "Сильне ім'я Надія", що відбудеться на наступному тижні на форумі видавців у Львові.

Зазначимо, що нещодавно на сайті Radio ROKS та його каналі в ютубі з'явився запис книги Надії Савченко "Сильне ім'я Надія".

Нагадаємо, Савченко на Донбасі влітку 2014 року викрали бойовики, а потім перевезли в Росію, де її звинуватили у причетності до загибелі російських журналістів. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон ще до їхньої смерті.

26 жовтня 2014 року на позачергових парламентських виборах Савченко була обрана народним депутатом за списком партії "Батьківщина". Верховна Рада делегувала її в ПАРЄ.

10 червня Московський міський суд за клопотанням Слідчого комітету РФ продовжив термін арешту української льотчиці до 30 вересня. В обвинувальному висновку у кримінальній справі стосовно Савченко йдеться про звинувачення в замаху на вбивство і вбивство.

Генеральна прокуратура України звернулася до Генпрокуратури РФ щодо повідомлення про підозрі семи російським посадовим особам у скоєнні злочинів проти Савченко.

30 липня суд прикордонного з Україною міста Донецька Ростовської області почав попереднє слухання у кримінальній справі щодо Савченко. Засідання почалося об 11.00 і тривало в закритому режимі.

Адвокати поспілкувалися з Савченко, вона їм розповіла, що з Москви її етапували 17 липня, і везли 12 годин на Воронеж. Там українка чотири дні сиділа в СІЗО, а потім її відвезли в Новочеркаськ Ростовської області.

На думку захисту, перенесення суду з Москви на Ростовщину - у безпосередню близькість до зони АТО - обумовлено прагненням путінського режиму ізолювати судилище від ЗМІ, української сторони, дипломатів і додатково натиснути на Надію занадто близьким розташуванням театру бойових дій.

Її звинувачують у вбивстві двох репортерів одного з московських пропагандистських телеканалів, який є особистою власністю сім'ї Володимира Путіна.

10 серпня Фейгін опублікував обвинувальний висновок у справі Савченко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: Сильне ім'я Надія, перший примірник книги Савченко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]