Пт, 2024-04-19, 01:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:51
З'являться українські класи у польських школах
Інші останні Новини Європейського Союзу

  У польському місті Вроцлав з початку навчального року відкриваються класи, де навчання вестиметься українською мовою. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Львівської міської ради.

За статистикою, саме у Вроцлаві українська діаспора є найчисельнішою серед всіх інших іноземців, тому-то влада міста вирішила відкрити класи, де викладання буде вестися українською мовою. Рішення вмотивоване збільшенням кількості українців у Польщі.

"Найбільша група іноземців у Вроцлаві - українці. Саме на них і будуть спрямовані міські програми підтримки. Якщо процес поселення українців ву нашому місті буде тривалим, то ми б хотіли, щоб ці люди відчували, що у Вроцлаві їхні діти будуть на зв'язку з культурою своєї країни", - заявив мер Вроцлава Рафал Дуткевич.

Зазначається, що паралельно для іноземців організовують безкоштовні курси польської мови, які проводитимуться у бібліотеках, будинках культури та навіть при церквах.

Раніше повідомлялося, що українські та польські виші можуть запровадити подвійні дипломи.

Нагадаємо, згідно з опитуваннями, за кордон хочуть виїхати 65% молодих українців.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: польські школи, українські класи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]