Вт, 2024-04-16, 14:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
З Австралією та Новою Зеландією ЄС розпочинає переговори про вільну торгівлю
Інші останні Новини Європейського Союзу

Рада ЄС ухвалила рішення про початок переговорів про створення зони вільної торгівлі з Австралією та Новою Зеландією.

Відповідне повідомлення розміщене на сайті Єврокоміссії.

Як зазначається, цим рішенням було завершено оцінку впливу цих угод, що дозволяє розпочати переговори. Вже у червні єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом відвідає Австралію та Нову Зеландію, щоб розпочати переговори на політичному рівні. А перший раунд переговорів планується провести у липні в Брюсселі.

"Ці угоди будуть базуватися на нещодавніх успішних угодах з Канадою, Японією, Сінгапуром, В'єтнамом та Мексикою, а також будуть базуватися на правилах Світової організації торгівлі. Відкрита торгівля повинна йти рука об руку з прийняттям відкритої і всеосяжної політики, тому Комісія оприлюднила проект переговорних мандатів з Австралією та Новою Зеландією", - зазначає президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

"Це чудові новини. Ми сподіваємось, що Австралія та Нова Зеландія додадуться до постійно зростаючого кола близьких торговельних партнерів ЄС. Ми вже близькі в плані спільних цінностей та спільних глобальних перспектив. Тепер ми обговоримо взаємовигідні торговельні угоди, які створять нові можливості для бізнесу", - додала Мальмстрьом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 770 | Додав: adminA | Теги: Австралія, Нова Зеландія, вільна торгівля, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]