Чт, 2024-03-28, 14:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:58
З Байденом Порошенко обговорив новий Кабмін, Савченко, транш на 1 мільярд і призначення генпрокурора
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко 14 квітня провів телефонну розмову з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомляє прес-служба глави Української держави, віце-президент Байден привітав формування нової парламентської коаліції та уряду України на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Президент Порошенко наголосив, що новий уряд продовжить реформи, активно співпрацюватиме з МВФ і виконуватиме Мінські домовленості. У цьому контексті віце-президент Байден запевнив, що США й надалі підтримуватимуть Україну. Зокрема було домовлено, що найближчим часом буде укладено угоду про виділення третього траншу кредитних гарантій у розмірі 1 мільярда доларів США.

Співрозмовники відзначили важливість активізації боротьби з корупцією в Україні та якнайшвидшого призначення нового генерального прокурора.

Президент України також поінформував віце-президента США про погіршення ситуації на Донбасі та наголосив на тенденції до збільшення кількості обстрілів українських позицій з боку контрольованих Росією бойовиків.

Віце-президент США засудив ескалацію з боку проросійських бойовиків, висловив підтримку підходів української сторони до вирішення конфлікту, а також запевнив у незмінній позиції Вашингтону щодо відновлення територіальної цілісності та суверенітету України.

Президент Порошенко і віце-президент Байден вчергове закликали керівництво РФ негайно звільнити Надію Савченко, стан здоров’я якої погіршується внаслідок сухого голодування.

Нагадаємо, сьогодні, 15 квітня, у Порошенка відбудуться телефонні переговори з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом.

"Ми будемо обговорювати загальні процеси імплементації (Мінських домовленостей), і Україна буде піднімати питання про введення і посилення місії ОБСЄ, включаючи міжнародний поліцейський контингент", - повідомив президент України.

Зазначимо, 14 квітня президент РФ Володимир Путін заявив, що підтримує пропозицію Порошенка про посилення Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на лінії зіткнення на Донбасі і про її озброєння.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 648 | Додав: adminA | Теги: Савченко, новий Кабмін, транш 1 мільярд, Байден, Порошенко, Генпрокурор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]