Чт, 2024-04-18, 13:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:27
З Байконура стартував "Союз ТМА-05М" з новим екіпажем. ВІДЕО
Інші останні Новини світу науки і технологій
Космічний корабель "Союз ТМА-05М", що стартував до МКС з новим екіпажем космонавтів, відокремився від ракети-носія "Союз-ФГ" і вийшов на проміжну орбіту

"Відділення корабля від третього ступеня носія пройшло штатно і в розрахунковий час", - сказав співрозмовник агентства.

Відзначається, що стиковка "Союзу ТМА-05М" з МКС намічена на 17 липня o 7.52 по Києву в автоматичному режимі. Як очікується, новий екіпаж у складі космонавта Роскосмоса Юрія Маленченкa, астронавтки НАСА Саніти Вільямс , а також астронавта японського агентства JAXA Акіхіко Хошіде проведе на МКС понад 30 наукових експериментів. Екіпажі приймуть і розвантажать кілька транспортних кораблів.

Зокрема, на японському вантажівці на МКС буде доставлено п'ять мініатюрних супутників, які запустять самі космонавти за допомогою японського ж маніпулятора.

Керівник Роскосмоса Володимир Поповкін заявив журналістам, що найбільш напружена і важка частина - запуск корабля і його виведення на орбіту - виконана успішно. "Я переговорив з космонавтами, вони відчувають себе добре. На сімнадцяте число призначено стикування корабля зі станцією. У нас немає сумнівів, що все пройде добре", - сказав він.

Нагадаємо, 1 липня 2012 спусковий апарат космічного корабля "Союз ТМА-03М" з російським космонавтом Олегом Кононенком, європейським астронавтом Андре Кейперсом і американським астронавтом Дональдом Петтітом успішно приземлився.

Роботу на орбіті продовжили космонавти Роскосмоса Геннадій Падалка і Сергій Ревин , а також астронавт NASA Джозеф Акаба , які знаходяться на МКС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: Союз ТМА-05М, Байконура | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]