Вт, 2024-03-19, 10:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:06
З депутатами Європарламенту зустрівся Порошенко
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України зустрівся з з делегацією Альянсу лібералів і демократів за Європу (ALDE) на чолі з Гансом Ван Бааленом і Петрасом Ауштрявичусом, на зустрічі обговорювалися безвізовий режим для України і ситуація на Донбасі, повідомляє прес-служба президента України.

"Україна виконала свою частину зобов'язань. Тепер черга ЄС дотримуватися власних зобов'язань", - наводить слова Ауштрявичуса прес-служба глави держави.

Як повідомляється, Порошенко закликав депутатів Європарламенту сприяти якнайшвидшому завершенню ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в контексті результатів консультативного референдуму в Нідерландах. Депутати Європейського парламенту запевнили Порошенка в готовності максимально прискорити роботу з ухвалення рішення про запровадження ЄС безвізового режиму для громадян України восени цього року.

Порошенко також поінформував депутатів Європарламенту про ситуацію на Донбасі. Глава держави підкреслив, що Росія і підтримувані нею бойовики не виконують положень Мінських угод з безпеки, це також "не дає можливості перейти до політичного процесу". Президент також наголосив на необхідності координації дій задля деокупації Криму та припинення порушення прав на півострові.

Як повідомляється, президент України високо оцінив незмінну підтримку ALDE територіальної цілісності, суверенітету й незалежності України і жорстку позицію щодо засудження російської агресії проти України і незаконної анексії Росією Криму.

Згідно з повідомленням, під час зустрічі також була особливо відзначена необхідність активізації спільних зусиль з протидії російській пропаганді як в Україні, так і в Європейському Союзі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 828 | Додав: adminA | Теги: депутати Європарламенту, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]