Чт, 2024-04-25, 05:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:35
З дозволом на ввезення українського сиру Росія усе ще "тягне"
Інші останні Економічні новини

Експорт сиру українських виробників до Російської Федерації поки що не відновлено. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк, повідомляє УНІАН.

"Сьогодні поки що немає дозволу", - сказав Присяжнюк.

Він повідомив, що Росспоживнагляд продовжує лабораторні дослідження продукції 4 підприємств України і після отримання результатів аналізу прийматиметься рішення про відновлення постачань сиру з України до Росії.

При цьому Присяжнюк наголосив, що перед відправкою до Росії продукція пройшла лабораторні дослідження в Україні, які підтвердили можливості експорту сира до Росії.

"Росспоживнагляд взяв на лабораторні аналізи сири чотирьох підприємств і сьогодні-завтра вони повинні закінчити цю роботу. Ми ці зразки перевірили у себе в лабораторіях і якихось порушень російських стандартів немає", - сказав міністр.

"Сьогодні-завтра ми одержимо висновок, і тоді вже буде прийнято рішення російською стороною коли, які підприємства і в якому обсязі, а також на яких умовах експортуватимуть сир до Російської Федерації", - сказав Присяжнюк.

Вчора, 14 травня повідомлялось, що Російська санітарна служба в понеділок може дати остаточну згоду на відновлення постачань сиру з України.

Нагадаємо, з 7 лютого російська сторона наклала заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію.

Українські виробники були здивовані заявою голови Росспоживнагляду та назвали звинувачення безпідставними.

Нагадаємо, 27 лютого цього року головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко повідомив, що Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру до Росії через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ.

3 березня Онищенко повідомив, що російські експерти завершили етап документарної перевірки низки українських підприємств, котрі постачали сирну продукцію до РФ. Росспоживнагляд повідомив українську сторону про готовність перевірити на місці відповідність їхньої продукції російським вимогам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1167 | Додав: adminA | Теги: українського сиру, дозволом, тягне, Росія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]