Чт, 2024-04-25, 17:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:02
З євреями у нацистській Німеччині Берлусконі, який поскаржився на тиск суспільства, порівняв своїх дітей
Інші останні Новини світу
Колишній прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, не так давно засуджений до чотирьох років позбавлення волі за фінансові махінації в його медійній корпорації Mediaset, заявив, що його діти через галас навколо Mediaset почуваються "як єврейські сім'ї в нацистській Німеччині", повідомляє NEWSru.com.

Берлусконі, даючи інтерв'ю журналісту Бруно Веспе, також заявив, що ніколи не покине Італію, де він зміг досягти успіху. "Я - стовідсотковий італієць. В Італії - моє коріння. В Італії я став тим, ким став. Я був підприємцем, спортивним діячем, політичним лідером. Це моя країна, яку я люблю, країна, де у мене все - моя сім'я, мої друзі, мої підприємства, мій дім", - пояснив екс-прем'єр.

"Я навіть не розглядаю можливість залишити Італію", - додав Берлусконі. Крім того, Берлусконі розповів про те, що його діти дуже гостро відчувають суспільний тиск. Щоправда, порівняння для цього політик обрав не найвдаліше. "Мої діти кажуть, що відчувають себе так, як відчували себе єврейські родини в Німеччині під час режиму Гітлера", - сказав Берлусконі.

Про Гітлера колишній прем'єр згадав, відповідаючи на запитання Веспи про те, що діти політика пропонували батькові продати Mediaset і виїхати з Італії за кордон. У кожному разі, заява Берлусконі привернула увагу громадськості. Президент Союзу італійських єврейських громад Ренцо Гаттенья обурився подібним порівнянням.

"Італія - це демократична республіка. Нацистська Німеччина була диктатурою, якою управляли жорстокі злочинці. Вони здійснили тяжкі злочини проти людства - проти євреїв нацисти виступали з нещадною жорстокістю, - сказав Гаттенья. - Будь-яке порівняння цього з подіями в сім'ї Берлусконі не тільки не зрозуміле, а й недоречне і образливе для пам'яті тих, хто був позбавлений життя".

Зазначимо, що найвідоміший італійський політик славиться своїми нечемними висловлюваннями. Одним з найвідоміших став "расистський комплімент" кольору шкіри президента США Барака Обами. У 2008 році в присутності колишнього російського президента Дмитра Медведєва Берлусконі пообіцяв допомогти налагодити відносини Росії і США, де прийшло до влади "нове покоління". Він зазначив, що у Медведєва з Обамою повинен вийти діалог, тому що президент США "такий же красивий, молодий і засмаглий".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1016 | Додав: adminA | Теги: своїх дітей, нацистській Німеччині, євреями, берлусконі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]