Пт, 2024-04-19, 19:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
З імовірністю 80% спір Польщі з ЄС скоро вирішиться - Качинський
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща з великою імовірністю найближчим часом врегулює суперечку з Європейською комісією, яка виникла після ухвалення Варшавою реформи судочинства.

Про це заявив лідер правлячої польської партії "Право і справедливість" (PiS) Ярослав Качинський, передає Onet.Wiadomosci.

"Ми плануємо впровадити зміни, які ми раніше погодили з Єврокомісією", - сказав Качинський.

Процес "буде нелегким", але "необхідно повернути ситуацію в норму", зазначив він.

Праве крило польського уряду опинилося під величезним тиском з боку Єврокомісії та багатьох країн ЄС через суперечливі зміни у правовій системі.

Нагадаємо, Єврокомісія у грудні минулого року вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

На думку ЄК, за останні два роки в Польщі було прийнято низку законів, які серйозно загрожують незалежності судової влади та незалежності трьох гілок влади.

Комісія дала польській владі три місяці, аби вона здійснила кроки у сфері судочинства, які можуть виправити ситуацію. Термін завершився 20 березня. Невиконання вимог ЄК може призвести до застосування санкцій, зокрема, до позбавлення Польщі голосу в Раді ЄС.

1 березня депутати Європарламенту схвалили резолюцію, в якій підтримали рішення Єврокомісії розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 681 | Додав: adminA | Теги: спір Польщі з ЄС, Качинський, 80% | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]