Сб, 2024-04-20, 05:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
З Японії для української міліції привезли 84 гібридних Toyota Prius
Інші останні Економічні новини
В Україну у рамках кіотських домовленостей прибули 84 гібридних патрульних автомобілів японської марки Toyota Prius.

До жовтня поточного року до України надійдуть іще 1 136 таких автомобілів, які замінять застарілу патрульну техніку, повідомили в прес-службі держпідприємства "Держекоінвест".

Повідомляється, що в рамках реалізації даного проекту перші п'ять гібридних автомобілів для МВС України надійшли в Іллічівський морський торговельний порт ще 12 березня, а 16 квітня прибула друга партія (79 одиниць).

Загальна вартість проекту склала 380,7 млн грн. Отже, один патрульний автомобіль коштуватиме Україні близько 39 тис. дол за поточним курсом, зазначили в "Держекоінвесті".

Тим часом звільнений у середу голова Державного агентства екологічних інвестицій України Владислав Якубовський наприкінці 2012 року оцінював вартість гібридних Toyota Prius у 28 тис. дол.

Нагадаємо, Україна в рамках Кіотського протоколу продала Японії квоти на викид парникових газів в обсязі 30 млн одиниць встановленої кількості (AAU). А за отримані від Японії кошти реалізується низка проектів: теплова санація будівель, модернізація вагонів київського метрополітену, заміна патрульних автомобілів на ефективніші тощо.

Наприкінці травня 2011 року Кабінет міністрів вирішив направити 4-5 млн євро, отримані від продажу Японії вуглецевих одиниць, на оновлення парку патрульних автомобілів МВС. Планувалося замінити 2 тис. машин марок ВАЗ і УАЗ на японські бензиново-електричні гібриди Тоуоta Prius за ціною 35-43 тис. дол.

Контракт між Sumitomo Corporation (Японія) і "Держекоінвестом" на постачання 1,22 тис. гібридних автомобілів Toyota Prius для української міліції підписано 29 серпня 2012 року. Планове скорочення викидів парникових газів у рамках цього проекту - 31,692 тис. тонн на рік.

Раніше 9 квітня повідомлялося, що Україна закупила 1220 автомобілів Toyota Prius з гібридним бензиново-електричним двигуном для міліції. Купівлю понад тисячі машин профінансувала Японія.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: 84 гібридних Toyota Prius, Японія, українська міліція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]