Сб, 2024-04-20, 05:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:00
З Комінтернового бойовики криють "Градом" села під Маріуполем. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

На Маріупольському напрямку з селища Комінтернового, яке наприкінці минулого року було захоплено російськими найманцями, бойовики вели обстріли з 122-мм РСЗВ "Град" в сторону населеного пункту Саханка.

Про це у середу 3 лютого йдеться у повідомленні прес-центру АТО на сторінці у соцмережі Facebook.

"В той же час, з того ж Комінтернового з 16.05 до 16.22 окупанти гатили в сторону селища Октябр з мінометів калібру 120-мм, зенітної установки та протитанкового ракетного комплексу", - передали в штабі.

В обох випадках ці провокативні обстріли проводилися з метою звинувачення сил АТО в порушенні Мінських домовленостей, зауважили у прес-центрі АТО.

Крім того, у штабі повідомили, що проросійські бандформування не припиняють порушувати умови перемир'я на Донбасі.

Так, знову неспокійно було в районі тимчасово окупованих Донецька та Горлівки.

"По наших опорних пунктах неподалік Первомайського ворог вів прицільний вогонь з мінометів та великокаліберних кулеметів. По позиціях в Мар'їнці та Авдіївці бойовики застосували гранатомети різних систем. В районі Опитного та Пісків противник обстрілював наші укріплення зі стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Укріплення сил АТО в районі Новгородського та неподалік Луганського були обстріляні бойовиками з гранатометів, а по позиціях в Майорську "працював" ворожий снайпер.

Раніше сьогодні речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що майже кожного дня збільшується кількість та інтенсивність обстрілів. Усе частіше ворог застосовує важке озброєння. Також він поінформував, що на донецькому напрямку неспокійна обстановка зберігається по всьому фронту. Найскладніша обстановка, за його словами, зберігається в Зайцевому, де у вівторок, 2 лютого, вчинено серію ворожих обстрілів з використанням 120-мм мінометів. Ще один мінометний обстріл відбувся біля Майорського.

Крім того, за словами Лисенка, загострилася обстановка в районі донецького аеропорту.

Як свідчать спостерігачі ОБСЄ у своєму звіті, 30 січня вони помітили "замаскований транспортний засіб військового типу між двох цивільних будинків у Комінтерновому (23 км на північний схід від Маріуполя)". Цей тактично важливий для ведення боїв населений пункт належав до так званої "сірої зони", проте 22 грудня минулого року був окупований проросійськими бойовиками і що через тиждень, реагуючи на офіційну вимогу української сторони , ОБСЄ зрештою кваліфікувала це захоплення як порушення Мінських домовленостей.

Українська сторона неодноразово вказувала на присутність в Комінтерновому кадрових військових Російської Федерації.

Про те, що бойовики ховають техніку на подвір'ях жителів Комінтернового, раніше повідомляв штаб АТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: села під Маріуполем, бойовики, Гради, Комінтернове | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]