Пт, 2024-03-29, 17:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
З Комітетом кредиторів Яресько зустрінеться без попередніх умов після угоди про конфіденційність
Інші останні Економічні новини

  Міністр фінансів України Наталія Яресько знову закликає Спеціальний комітет кредиторів до якнайшвидшого пошуку рішень про реструктуризацію українських боргів з урядом України.

"Міністр знову закликає Комітет якомога швидше знайти спільне з урядом України рішення про реструктуризацію. Якщо Комітет укладе угоду про конфіденційність, міністр готова зустрітися з Комітетом без попередніх умов. Міністр сподівається на подолання поточних розбіжностей у поглядах з кредиторами і, врешті-решт, на початок прямих переговорів з Комітетом", - йдеться в заяві Міністерства фінансів у понеділок, 29 червня.

У заяві наголошується, що Міністерство фінансів висловлює жаль з приводу того, що протягом останніх трьох місяців члени Спеціального комітету кредиторів послідовно відмовлялися почати прямі переговори з Україною згідно стандартних умов конфіденційності.

"Члени Комітету використовували як привід не зустрічатися з представниками України (зокрема, міністром фінансів Наталією Яресько) свої побоювання щодо того, що отримання ними конфіденційної інформації вплине на їхні торгові операції. Це не давало провести переговори про умови боргової операції, яка дозволила б досягти три кількісні її цілі, закладені у програмі співробітництва України і МВФ", - зазначають у Мінфіні.

У Мінфіні України відзначають, що незважаючи на заяви, які стверджують зворотне, пропозиція Спеціального комітету кредиторів не відповідає цим трьом цілям, погодженим з МВФ.

"Ця пропозиція включає в себе вилучення 8 млрд доларів з міжнародних резервів Національного банку України для сплати за зовнішніми комерційними боргами. Проти такого кроку рішуче виступив МВФ у своїй заяві від 12 червня 2015 року" - йдеться в заяві відомства.

Нагадаємо, переговори щодо реструктуризації Україна почала 13 березня, відразу після схвалення програми кредитування економіки країни на 17,5 млрд доларів з боку Міжнародного валютного фонду.

Український уряд розраховує провести реструктуризацію з урахуванням трьох її компонентів - продовження строків погашення боргу, зниження купона і часткового списання номіналу боргу. Однак кредитори згодні тільки на продовження термінів, вважаючи списання боргу неприйнятним.

26 червня Комітет кредиторів закликав Яресько особисто брати участь в запланованій на вівторок, 30 червня, зустрічі у форматі Україна - Комітет кредиторів - Міжнародний валютний фонд.

Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард підтвердила можливість другого траншу кредиту за програмою розширеного фінансування EFF для України у випадку затягування переговорів про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: угода про конфіденційність, Комітет кредиторів, зустріч, яресько | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]