Пт, 2024-03-29, 16:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:07
З Любомиром Гузаром у Києві прощаються
Інші останні Релігійні новини

У Києві прощаються з Любомиром Гузаром

УГКЦ проголосила Любомира Гузара всенародним молільником за мир в Україні.

Про це сказав сьогодні глава УГКЦ Святослав Шевчук у Києві у Патріаршому соборі Воскресіння Христового на проповіді під час Архієрейської Божественної літургії.

"Для нас це свято Трійці є особливим, між нами спочиває наш патріарх Любомир. Блаженніший Любомире, ми тебе вчора проголосили всенародним молільником за мир в Україні, молільником не на землі, а на небесах, навчи нас любити мир", - сказав Блаженніший Святослав.

Він також згадав, що саме у свято Пресвятої Трійці 1996 року Любомир зійшов на престол київських архієреїв, саме в це свято у єдиному тоді в Києві греко-католицькому храмі на Аскольдовій могилі він був інтронізований на екзарха Києво-Вишгородського. Символічно, що саме в це свято Любомир Гузар переходить із престолу земного до престолу небесного.

Глава УГКЦ наголосив, що ім’я Любомир містить два ключові дари Святого Духа — любов і мир. І саме через Блаженнішого Любомира Гузара Дух Святий учив українців справжньої молитви.

У Києві прощаються з Любомиром Гузаром

Як уже повідомляв Укрінформ, тіло верховного архієпископа-емерита Української греко-католицької церкви Любомира Гузара сьогодні вночі після прощання у Львові привезли до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

Тут вірні та всі люди доброї волі зможуть віддати останню шану усопшому. Від моменту, коли труну встановили посередині храму, всі охочі мають змогу попрощатися з Блаженнішим – двері собору будуть відчинені цілодобово і біля домовини відбуватимуться молитовні читання.

Сьогодні о 18.00 у храмі відслужать чин Архієрейського похорону, а в понеділок, 5 червня, відбудеться чин погребіння у крипті Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Блаженніший Любомир помер 31 травня 2017 року у Княжичах під Києвом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 888 | Додав: adminA | Теги: прощання, Київ, Любомир Гузар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]