Сб, 2024-04-20, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
З метою отримати 2 млрд доларів допомоги У Греції звільнять 15 тисяч держслужбовців
Інші останні Новини Європейського Союзу
Парламент Греції ухвалив закон, що дозволяє уряду звільнити 15 тисяч осіб у державних структурах до кінця 2014 року. Ця реформа була однією з умов отримання Грецією чергового траншу міжнародної фінансової допомоги у розмірі 2 млрд доларів, пише ВВС Україна.

Новий закон також поклав край практиці довічного закріплення робочого місця, що, на думку критиків, підтримувало "роздуту бюрократію" в Греції.

Прийняття законопроекту супроводжувалося протестами біля будівлі парламенту. На думку активістів, закон погіршить ситуацію з безробіттям у країні, яке вже й так на безпрецедентному рівні. При цьому в уряді вважають, що закон піде на користь державному сектору, оскільки дозволить позбутися недисциплінованих працівників і звільнить робочі місця для молодих і талановитих фахівців.

Грецька преса повідомляє, що вже до кінця червня в країні буде звільнено близько двох тисяч державних службовців. У першу чергу планують звільнити тих працівників, які порушують дисципліну. Однак у багатьох ключових сферах, таких як охорона здоров'я, на місце звільнених будуть набирати нових співробітників.

Таким чином сам по собі новий закон не призведе до зменшення держсектора. На це спрямований інший, паралельний план, за яким до кінця 2015 року буде скорочено 150 тис робочих місць. Досягти цього планується за рахунок закриття вакансій людей, що йдуть на пенсію.

Раніше повідомлялося, що станом на серпень 2012 року через кризу в Греції покінчили з собою 3124 людини.

Нагадаємо, 15 листопада 2012 року Греція розмістила два випуски короткострокових казначейських векселів на загальну суму 937,5 млн євро. Таким чином країна залучила за рахунок розміщення векселів 5 млрд євро, і цього буде достатньо для оплати держпаперів, термін погашення яких настав 16 листопада 2012 року. Тому Греції все ж вдалося уникнути прогнозованого дефолту.

Міністри фінансів єврозони (Єврогрупа) дали позитивну оцінку заходам, яких вживає грецьким урядом, і висловили готовність дати Афінам ще два роки на бюджетні реформи. Афіни, таким чином, повинні будуть реформувати економіку не до 2014 року, а до 2016-го.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 905 | Додав: adminA | Теги: 2 млрд доларів допомоги, 15 тисяч держслужбовців, Греця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]