Чт, 2024-03-28, 12:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
З МВФ про пенсійний вік Порошенко каже, що домовився та озвучив суму третього траншу. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

МВФ відмовився від вимоги підвищення пенсійного віку в Україні, що раніше обумовлювалося в рамках надання чергового траншу фінансової допомоги.

Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам.

"Я попросив, щоб у пенсійній реформі ми прибрали вимогу щодо підвищення пенсійного віку. І враховуючи ту складну соціальну ситуацію, в якій зараз опинилася Україна, ми найшли ці компроміси. Нам пішли назустріч", - заявив президент, коментуючи зустріч з директором МВФ Крістін Лагард у Давосі.

Як підкреслив Порошенко, Міжнародний валютний фонд, зокрема директор-розпорядник Лагард "з великою довірою" ставиться до України.

"Підстави для цього є абсолютно чіткі: до цього уся без виключення українська влада багато обіцяла, але нічого не робила. Головне було отримати перший транш під обіцянки і на цьому фактично припинити розвиток співпраці", - заявив Порошенко.

Він наголосив, що зустріч з Лагард у Давосі була "розмовою партнерів".

Також Порошенко заявив, що надання третього траншу кредиту МВФ, який очікується у лютому, поповнить золотовалютні резерви України на 1,7 млрд доларів США.

"У нас до золотовалютних резервів найближчим часом має надійти 1 млрд 700 млн доларів", - заявив президент, коментуючи досягнення домовленості з МВФ про черговий транш Україні.

Крім того, за його словами, до цього траншу прив’язані гроші від інших фінансових інститутів та держав.

Порошенко нагадав, що Швейцарія дасть Україні ще 200 млн доларів США кредиту, які надійдуть у золотовалютні резерви.

Президент заявив, що наразі немає необхідності у приїзді місії МВФ для узгодження фінального тексту оновленого Меморандуму щодо співпраці України та МВФ.

"Ми дійшли висновку, що нам не потрібний більше приїзд місії. Ми маємо на сьогоднішній день завершити формування цього документу, узгодити остаточні формулювання", - сказав він.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько в Давосі повідомила, що норма про необхідність підвищення пенсійного віку відсутня у проекті меморандуму про економічну і фінансову політику, підготовку якого Україна завершує для отримання в лютому третього траншу кредиту МВФ.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: сума третього траншу, пенсійний вік, Порошенко, МВФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]