Пт, 2024-04-19, 07:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:56
З наступного року "Нафтогаз" починає видобувати нафту в Єгипті
Інші останні Українці в світі
"Нафтогаз" розпочинає видобуток нафти у Східній пустелі в Єгипті з 2014 р. Про це повідомив сьогодні заступник голови правління НАК "Нафтогаз" Вадим Чупрун, передає "РБК-Україна".

"В наступному році ми приступаємо до буріння у Східній пустелі. Проект менш ризикований, ніж у Західній пустелі", - зазначив Чупрун.

При цьому, дохід "Нафтогазу" від видобутку нафти в Західній пустелі Єгипту склав 100 млн дол. За словами Чупруна, у Західній пустелі зараз працює 7 свердловин і вже видобуто 400 тис. т нафти.

НАК "Нафтогаз України" розпочала комерційний видобуток нафти в Африці в квітні 2010 р. в рамках реалізації проекту з освоєння концесійної ділянки Алам Ель Шавіш Іст на території Західної Пустелі Арабської Республіки Єгипет.

Угоду про передачу в концесію території Алам ель Шавіш Іст (Alam El-shawish East) у західній пустелі Єгипту було підписано 13 грудня 2006 р. між Арабською Республікою Єгипет (АРЄ), Єгипетською генеральною нафтовою корпорацією і "Нафтогазом України".

На початку 2012 року "Нафтогаз" домовився про концесію ще двох нафтових блоків в Єгипті - Wadi El Mahareeth та Sauth Wadi El Mahareeth.

У 2012 році "Нафтогаз України" видобула в Єгипті близько 900 тис. барелів нафти. В цілому, з початку комерційного видобутку в квітні 2010 року НАК вийшов на результат 1,614 млн барелів.

За час робіт в Єгипті держкомпанія завершила буріння 28 свердловин і виявила 7 родовищ нафти і газу.

Довідка

НАК "Нафтогаз України" - найбільша державна вертикально-інтегрована нафтогазова компанія, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: наступного року, Нафтогаз, нафту в Єгипті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]