Ср, 2024-04-24, 22:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:26
З невідомої причини супутник Сатурна Титан світиться в темряві
Інші останні Новини світу науки і технологій
Науковці виявили, що супутник Сатурна Титан незрозумілим чином світиться в темноті в тіні від Сатурна.

Апарат Кассіні, що відзначив недавно свій 15-й день народження, фотографував Титан з надвеликою експозицією - 560 секунд, коли той перебував у тіні Сатурна, і на нього не падали сонячні промені, повідомляє CyberSecurity.ru.

За допомогою таких знімків науковці хотіли встановити, як діють заряджені частинки магнітного поля Сатурна на атмосферу Титану.

Очікувалося, що товста азотна атмосфера Титану світитиметься у верхніх шарах, але в реальності фото показали дивне світіння в нижчих шарах, причому воно було зафіксовано по всій товщині атмосфери.

"Виходить, що Титан світиться в темноті, хоча і дуже слабо", - поґснює Роберт Уест, науковий співробітник Лабораторії реактивного руху НАСА в Каліфорнії.

"Це схоже на неонове світло, де електрони, що генеруються електричним розрядом, примушують неон світитися".

В НАСА кажуть, що світіння на Титані дуже слабке, щоб його можна було спостерігати із Землі, його неможливо помітити неозброєним оком навіть із Сатурна.

Проте, воно присутнє і є наразі незрозумілим продуктом хімічної реакції якихось компонентів в атмосфері супутника і в екосистемі поблизу Сатурна.

"Це дивно, оскільки раніше нічого подібного на Титані ми не бачили. Ці дані роблять Титан ще загадковішим", - говорить Уест.

За його словами, ймовірно, що свічення є продуктом реакції метану при низькій температурі, яка на Титані складає біля мінус 170 градусів.

Відзначимо, нещодавно на супутнику Сатурна Титані знайшли м'який і вологий пісок і озера з метану. А на п'яти інших супутниках виявили кисень.

Всього у Сатурна налічується близько 60 супутників. На деяких з них виявлені ознаки життя.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1022 | Додав: adminA | Теги: світиться в темряві, Сатурна Титан | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]