Пт, 2024-03-29, 14:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:23
З охопленого вогнем півдня Іспанії масово евакуюють людей
Інші останні Новини світу
Сильні лісові пожежі в іспанській провінції Малага на півдні країни призвели до евакуації понад п'ять тисяч осіб, повідомляє NEWSru.com з посиланням на місцеву газету La Oponion de Malaga.

Відомо щонайменше про двох постраждалих.

Евакуювати довелося не тільки місцевих жителів, а й туристів. Це близько 200 відпочивальників з готелю La Cala Resort, більш як 40 постояльців Hotel Hipodromo Costa del Sol і 65 осіб з готелю La Cala.

Лісова пожежа почалася увечері в четвер в околицях міста Коїн. За ніч вогонь дістався до території муніципалітетів Марбелья, Міхас і Альхаурін-ель-Гранде. Зона, охоплена вогнем, розтягнулася на 30 кілометрів.

Пожежі присвоєно другий ступінь небезпеки. Через стихію довелося перекрити ділянку "середземноморського шосе" AP-7, яке тягнеться уздовж всього іспанського узбережжя Середземного моря аж до кордону з Францією. На ліквідацію пожежі кинуто 500 пожежників і військових. Додаткові підрозділи перекидаються з інших південних провінцій Кадіс, Севілья і Гранада. За даними іспанського агентства EFE, в гасінні пожеж візьмуть участь дев'ять вертольотів і вісім літаків.

Варто відзначити, що це не перша лісова пожежа, що спалахує в Іспанії протягом літа, що минає.

На початку липня в іспанській провінції Валенсія пожежа знищила більше 50 тис га лісу, евакуйовані 1,7 тис чоловік. Потім лісові пожежі охопили іспанську провінцію Каталонія. У результаті загинули чотири людини, а полум'я знищило 14 тисяч гектарів лісу.

Потім лісові пожежі перекинулися на Канарські острови. При цьому вогнем виявилася охоплена частина національного парку Гарахонай на острові Ла Гомера, який входить до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1054 | Додав: adminA | Теги: евакуюють людей, вогнем півдня Іспанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]