Ср, 2024-04-24, 02:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:02
З півсотні дельфінів в Азовському морі потрапили у крижану пастку
Інші останні Новини з регіонів України

Понад 50 дельфінів були заблоковані льодами у прибережній смузі Азовського моря на сході Криму недалеко від міста Керч. Без допомоги людей тварини могли загинути, однак дельфіни самостійно вибралися з пастки.

Дельфіни, які перезимували в незамерзлому Чорному морі, зайшли в Азовське море на полювання. Крижини, що рухаються під дією вітру, відрізали тварин від виходу з Казантипської затоки, передає РИА "Новости".

"Зараз біля сіл Новоотрадне і Золоте в 50-метровій прибережній зоні зібралося від 50 до 100 дельфінів. Якщо вітер не зміниться і крижини й далі притискатимуть тварин до берега, вони загинуть", - сказав співробітник прес-служби.

За його словами, керівництво регіону, співробітники МНС і природоохоронних відомств розглядають кілька варіантів порятунку дельфінів.

"Найпевніше, їх будуть просто піднімати на вантажівки, перевозити на "велику воду" і випускати. Всі необхідні ресурси для цього є - прибули і люди, і техніка", - сказав співрозмовник агентства.

Він також повідомив, що, за попередніми даними, вранці в середу на місце НП прилетить міністр екології України Микола Злочевський.

Пізніше на сайті kerch.com.ua з'явилася інформація про те, що дельфіни самостійно вибралися з пастки.

"Вітер розігнав лід, і тварини, рятувати яких прибули всілякі екологічні та спеціальні служби, самостійно попливли в море", - йдеться в повідомленні.

Дельфіни, котрі потрапили в біду, належать до виду морська свиня, або азовка. За даними досліджень, що проводилися з 2001 по 2005 рік, на півночі Чорного моря живуть менш як півтори тисячі таких морських тварин.

Нагадаємо, 26 березня МНС оголосило штормове попередження в акваторії Чорного та Азовського морів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 1037 | Додав: adminA | Теги: півсотні дельфінів, крижану пастку, Азовському морі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]