Чт, 2024-03-28, 23:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:52
З побоювань напливу секс-туристів у Данії заборонили зоофілію. Зоозахисники проти
Інші останні Новини Європейського Союзу

Починаючи з вівторка, 21 квітня, секс з тваринами в Данії опинився під забороною: за нього проголосували всі парламентські партії країни, за винятком "Ліберального альянсу", який виступив проти законопроекту, і "Червоно-зеленої коаліції", яка утрималася від участі в голосуванні, пише NEWSru.com з посиланням на The Local. Таким чином, відтепер данське законодавство в цій сфері відповідає прийнятому в сусідніх країнах.

За останні роки всі сусідні з Данією країни ухвалили закони, що забороняють скотолозтво. Так, у квітні 2013 року секс з тваринами опинився поза законом у Швеції, а в 2011-му - в Норвегії. Ця практика також заборонена в Німеччині. Такий стан справ перетворив Данію на центр тяжіння зоофілів з усього регіону.

Законопроект про заборону скотолозтва в жовтні 2014 року запропонував данський міністр сільського господарства Ден Йоргенсен. Наполягаючи на необхідності законодавчо заборонити подібні сексуальні практики, міністр посилався на те, що після введення аналогічних заборон у всіх сусідніх країнах, з них до Данії ринув потік туристів-зоофілів, що вкрай негативно позначалося на іміджі країни.

У лютому, коли парламент почав процедуру обговорення пропозиції, внесеного Йоргенсеном, він також зазначав, що "Данія не повинна в очах громадськості виглядати країною, де заохочуються сексуальні стосунки з тваринами".

Суспільний інтерес до проблеми підігрів короткометражний фільм Animal F * ckers, знятий торік американським сайтом Vice. Творці фільму дали можливість висловитися як самим любителям плотських утіх з тваринами, які домагаються права реалізувати свої пристрасті, так і зоозахисникам, які вимагають заборонити порочну практику.

При цьому данська рада за етичне ставлення до тварин заперечувала проти накладення заборони. Як аргумент наводилвся обставина, що наявних законів - які дозволяють скотолозтво в тих випадках, коли доведено відсутність будь-яких страждань для тварини - цілком достатньо.

Йоргенсен не погодився з доводами зоозахисників і зажадав запровадження повної заборони на подібні сексуальні практики.

"Я вирішив, що нам потрібно заборонити секс з тваринами. Тому є безліч причин. Найважливіша з них - те, що у величезній кількості випадків це атака на тварину. Беручи до уваги всі обставини, будь-які сумніви повинні тлумачитися на користь тварин. З природних причин вони не можуть сказати "ні", тому це необхідно заборонити", - заявив глава Мінсільгоспу.

Відтепер в Данії скотолозтво карається роком в'язниці за перший випадок правопорушення і двома - у разі рецидиву. У закон також включені обмеження на місця, де дозволяється торгівля собаками, щоб знизити кількість спонтанних покупок і захистити тварин, від яких господарі згодом відмовляються.

У 2012 році найвищий представницький орган Німеччини Бундестаг заборонив сексуальні контакти людей з тваринами. Скотолозтво було визнано актом, який завдає шкоди тваринам, і відтепер буде каратися штрафом в 25 тисяч євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: зоозахисники, напливу секс-туристів, зоофілію, Данії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]