Вт, 2024-04-16, 15:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:44
З подачі ФСБ одеських терористів "приплели" до Путіна
Інші останні Надзвичайні новини

Версія про те, що затримані в Одесі батько і син Осмаєви та казах Ілля Пьянзін готували замах на прем'єра Росії Володимира Путіна, з'явилася тільки після долучення до розслідування ФСБ.

За інформацією джерел "Сегодня", ноутбук з фото і відеороликами кортежу Путіна був знайдений на орендованій квартирі Адама Осмаєва.

"Там була також література ваххабітського толку", - пояснили в СБУ. На думку силовиків, версія про підготовку замаху на Путіна з'явилася тільки після того, як до розслідування підключилося ФСБ Росії.

"До цього Пьянзін говорив тільки про те, що вони в Одесі тренувалися виготовляти вибухівку", - зізнаються сищики.

Опозиційно налаштовані росіяни вважають, що історія із замахом вигадана, щоб підвищити популярність Володимира Путіна напередодні виборів.

"Нинішній рейтинг Путіна - 38%. Він хоче виграти в першому ж турі, для цього потрібно 50-60%. От і придумали хід з замахом. Але ця історія не спрацює", - вважає політолог Станіслав Бєлковський. А от близький до Кремля політолог Сергій Марков впевнений, що Путіну немає необхідності вдаватися до такого роду піару.

"Опитування свідчать, що він виграє в першому турі з результатом в 58%. Щоб підвищити рейтинг, у нього є інші способи, наприклад, звільнити кілька непопулярних міністрів. На Путіна, як і на Обаму, готуються десятки замахів. Я впевнений, що людей, які їх готують, затримують часто, але зазвичай цю інформацію не оприлюднюють. Зараз же спецслужби її вирішили зробити надбанням гласності, мабуть, вирішивши, що під час виборів вона стане в нагоді", - сказав Марков.

Батька одеського "терориста" Осмаєва звільнили з-під варти

З одеського СІЗО звільнений бізнесмен Асланбек Осмаєв, син якого Адам зізнався в підготовці замаху на прем'єра Росії Володимира Путіна. Про це з посиланням на джерела пише "КоммерсантЪ-Украина".

За словами брата Асланбека (дядька "терориста"), колишнього голови Верховної ради Чечні та члена Ради федерації Росії Аміна Осмаєва, Асланбек, дізнавшись про проблеми сина в Україні, поїхав до Одеси, де його затримали.

"Слідчі з'ясували, що до справ Адама Асланбек, як і інші родичі, не має відношення, тому його і звільнили з-під варти", - сказав Амін Осмаєв.

Осман розповів, що і в першу, і в другу чеченські кампанії, коли він працював у держструктурах Чечні, його брат завжди був поруч із ним і послідовно, як і всі члени сім'ї Осмаєвих, "відстоював інтереси Росії".

У повоєнний час Асланбек Осмаєв, за словами його брата, займався нафтовим бізнесом.

"Асланбек багато їздив по різних містах Росії і ближнього зарубіжжя, зокрема в Україну, де в нього теж були ділові партнери", - уточнив Осмаєв.

Як відомо, спецслужби України та Росії заявили, що зірвали плани терористів, які нібито готували замах на прем'єра РФ Володимира Путіна.

Втім, журналісти, що розслідували інцидент, припускають, що інформація може не відповідати дійсності, а бути "вкиданням" напередодні президентських виборів в Росії.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1099 | Додав: adminA | Теги: одеських терористів приплели до Пут | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]