Вт, 2024-04-16, 18:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:01
З понеділка стартує виборча кампанія - ЦВК
Інші останні Політичні новини

Центральна виборча комісія оголосила про початок виборчого процесу з виборів народних депутатів України з понеділка, 30 липня. Оголосив про старт виборів голова ЦВК Володимир Шаповал на засіданні ЦВК, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вибори відбудуться 28 жовтня. Вони проводяться за змішаною системою - по 225 народних депутатів обираються за партійними списками та в мажоритарних округах. За мажоритаркою можна балотуватися або від партії, або шляхом самовисування.

Востаннє вибори до парламенту за змішаною системою проводилися у 2002 році.

Згідно з календарним планом, розробленим ЦВК, уже з 30 липня розпочинається висування кандидатів: за партійними списками та від партій у мажоритарних округах - на з'їздах, зборах або конференціях партійних організацій, або шляхом самовисування в мажоритарних округах. Процес висунення завершиться 9 серпня.

На відміну від усіх попередніх парламентських виборів кандидатів, які балотуються за мажоритаркою, реєструватиме ЦВК, а не окружні виборчі комісії. Документи для реєстрації кандидатів мають бути подані до ЦВК не пізніше ніж 13 серпня, а загалом реєстрація має завершитися 20 серпня.

24 липня Володимир Шаповал прогнозував, що іноземні спостерігачі дадуть виборам Верховної Ради оцінку не вище задовільної.

"У мене таке відчуття, що хоч як би ми старалися, хоч яке б відеоспостереження організували, оцінка виборів буде в кращому випадку "задовільна", - зазначив він.

При цьому, коментуючи заклики західних політиків до української влади забезпечити участь у виборах ув'язнених колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Шаповал підкреслив, що буде неправильним визнавати недемократичними або нелегітимними вибори, якщо в них не будуть брати участь певні громадяни.

Раніше Центральна виборча комісія визначила порядок надання ефірного часу та друкованих площ для проведення передвиборної агітації.

На проведення виборів з бюджету надано 1,2 мільярда гривень.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 942 | Додав: admin | Теги: виборча кампанія, ЦВК | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]