Чт, 2024-03-28, 22:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:20
З посади директора УЦОЯО Лікарчук подав у відставку
Інші останні Кримінальні новини

Директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук повідомив, що подав у відставку.

"Я обіцяв, що друзі по Фейсбуку першими дізнаються про моє рішення. Правда, про нього я вже повідомив міністру. Після подій 21 липня, після сьогоднішніх подій в Івано-Франківську, після звільнення мого сина я не бачу можливості далі працювати в команді, яка сьогодні при владі", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

У зв'язку з цим, додав Лікарчук, він повторно подає заяву про звільнення з посади директора УЦОЯО. "І щоб не було спекуляцій навколо цієї проблеми, я повідомлю, що перша заява мною була написана 21 липня. Але Міністерство освіти і науки не дали їй ходу", - написав він.

Як повідомлялося, 21 липня генеральний прокурор Віктор Шокін на брифінгу заявив, що Генпрокуратура, СБУ та МВС проводять спецоперацію із затримання високопоставлених чиновників Міносвіти.

За словами Шокіна, керівництво УЦОЯО вчинило тяжкий злочин.

Пізніше в той же день в Управлінні зв'язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури заявили, що посадові особи керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти і науки викриті в несанкціонованому втручанні в Систему оцінки якості освіти та Реєстру осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, для зміни інформації на користь третіх осіб.

Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактами несанкціонованого втручання та зміни інформації в Реєстрі осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання.

22 липня Кабінет міністрів України відсторонив Ігоря Лікарчука від виконання обов'язків директора УЦОЯО на час проведення розслідування за фактами порушень у центрі.

Директор Івано-Франківського ЦОЯО заявив про обшук в його будинку

Директор Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдан Томенчук заявляє про обшук у його помешканні.

Про це він проінформував на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, обшук почався з самого ранку.

У коментарі журналістам, який Томенчук оприлюднив на своїй сторінці, він зазначив, що слідчі, які прийшли до нього з обшуком, мали на руках ухвалу суду.

"Хлопці поводились толерантно. Вони прийшли зі своїми понятими, але я наполіг, щоб це були мої сусіди", - розповів він.

Томенчук також повідомив, що саме шукали в його помешканні: "Шукали документи, які б засвідчували втручання Івано-Франківського центру оцінювання якості освіти у роботи абітурієнтів. Це смішно. Нічого не знайшли, бо нічого такого у природі не може існувати. Ми не могли ніколи мати доступу до результатів, але завжди відповідали за те, щоб ці результати не пропадали".

Томенчук зазначив, що наразі обшук у його помешканні завершено. Також, за його словами, одночасно з ним, слідчі проводили обшук і в помешканні його сина.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 777 | Додав: adminA | Теги: лікарчук, посада директора УЦОЯО, відставка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]