Чт, 2024-03-28, 21:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:36
З праворадикалами Угорщини активно працюють щодо України спецслужби РФ - ЗМІ
Інші останні Новини світу

Угорські праворадикальні організації за російські гроші проводять агресивну кампанію проти НАТО і ЄС та розпалюють конфлікт з Україною.

Про це пише EUobserver.

"Росія активно спонсорує європейські праві та популістські рухи, створюючи в Європі мережу союзників, які симпатизують Росії. Головною метою Москви є створення нових зон нестабільності вздовж кордонів ЄС... перегляд кордонів, провокування міжнародних конфліктів... та розкол єдності ЄС щодо політики збереження санкцій проти Росії", - йдеться у матеріалі.

Ключовою стратегічною ціллю спонсорської діяльності Росії є Угорщина, наголошується у публікації.

"Російські спецслужби активно працюють з такими організаціями як Нова угорська гвардія (UJ Magyar Garda), Молодіжний рух шістдесяти чотирьох округів (Hatvannegy Varmegye Ifjusagi Mazgalom), Юнацька армія (Betyarsereg), Угорський рух самооборони (Magyar Onvedelmi Mozgalom) та організація "Вовки" (Farkasok). Вони організовують воєнізовані тренування для своїх членів, часто із залученням російських військовослужбовців або російських військових дипломатів як інструкторів", - сказано у матеріалі.

Ці організації або їхні активісти також часто беруть участь в організації масових заходів, спрямованих на провокування етнічного конфлікту в українському Закарпатті. Для координації таких дій та пропаганди росіяни створили спеціальний онлайн портал hidfo.ru, який залишається ключовим комунікаційним ресурсом проросійських сил в Угорщині.

"Він публікує дезінформаційні матеріали, які приходять з Росії, які потім розповсюджуються через соціальні мережі", - йдеться у статті.

Ще одним важливим елементом стратегії Росії в Угорщині є розміщення в Угорщині центрального в ЄС осередку прокремлівського правого "Міжнародного руху".

Наприклад, заходи, організовані угорськими правими, передбачають участь проросійських екстремістів з Великої Британії (зокрема, Джима Доусона з Knights Templar International та Ніка Гріффіна з "Національного фронту").

У серпні під Будапештом був організований Міжнародний центр бойової та спеціальної підготовки "Вовк" для місцевих активістів воєнізованих організацій.

Керівник центру "Вовк" - російський громадянин Денис Ряузов, який раніше служив в російському спецназі та перебуває в списку санкцій США.

Як відомо, Будапешт заявляє, що економічну співпрацю між Євросоюзом та Росією необхідно повністю відновити. Угорщина також оголосила про блокаду європейських та євроатлантичних прагнень України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 715 | Додав: adminA | Теги: праворадикали Угорщини, україна, ЗМІ, спецслужби РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]