Пт, 2024-03-29, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:11
З прем'єр-міністром Китаю зустрівся Порошенко. Поговорили про 15 мільярдів
Інші останні Економічні новини

Президент України Петро Порошенко у Давосі провів зустріч з прем'єр-міністром Китайської Народної Республіки Лі Кэцяном. Про це повідомляє прес-служба Порошенка.

Як повідомляється, сторони домовилися про посилення контактів на вищому рівні між Україною і КНР. Порошенко запросив прем'єр-міністра Китаю відвідати з візитом Україну, а також передав запрошення голові КНР Сі Цзіньпіну.

"Президент домовився з Лі Кэцяном почати реалізацію раніше підписаних домовленостей щодо swap між валютами двох країн на суму 15 млрд китайських юанів", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Міністерство аграрної політики і продовольства України веде переговори з Китаєм про виділення другої кредитної лінії.

В січні стало відомо, що Україна активує своп-лінію з Китаєм на 15 млрд китайських юанів (2,36 млрд доларів США), відповідно до умов трирічного договору, підписаного країнами ще влітку 2012 року.

Довідка

Своп-лінія відкривається між центральними банками різних країн і дозволяє місцевим банкам більш оперативно і з меншими витратами на конвертацію придбавати іноземну валюту для своїх операцій.

Для України це, в цілому, позитивна новина. Коли НБУ відкриє своп-лінію з Китаєм, то, фактично візьме кредит в юанях під заставу гривні. Це дозволить збільшити золотовалютні резерви НБУ, які за три місяці зменшилися більш ніж удвічі до мінімального за п'ять років розміру (7,5 млрд дол. на 1 січня 2015-го проти 16,4 млрд дол. на 1 жовтня 2014 року).

І хоча НБУ не видаватиме українським банкам кредити в юанях, він може продати юань на світовому ринку за долари, а долари потім продати, наприклад, "Нафтогазу" для подальших розрахунків за постачання газу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: прем'єр-міністром Китаю, 15 мільярдів, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]