Сб, 2024-04-20, 08:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:59
З пріоритетними напрямами інтеграції Україні необхідно чітко визначитися, вважає глава МЗС Швеції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Для України дуже важливо визначитися, в які міждержавні об'єднання вона хоче інтегруватися. Інакше рано чи пізно вона може опинитися в міжнародній ізоляції, переконаний міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не бачу, на жаль, куди саме прямує Україна, яке в неї бачення, яка стратегія" - сказав міністр.

"Україна хоче мати відносини і з ЄС, і з Митним союзом, і з Шанхайською організацією співпраці, і з іншими організаціями. Але якщо ви підете скрізь, ви залишитеся ніде. Не можна проводити модернізацію без того, щоб зберігати прихильність якійсь стратегії і якомусь баченню", - сказав Більдт у суботу під час сесії, присвяченій вибору України між Сходом і Заходом, в рамках ІХ Ялтинської щорічної зустрічі YES.

За його словами, єврозона сьогодні в кризі, проте доволі швидке зростання країн Східної Європи та інших країн світу свідчить про те, що європейська модель інтеграції, як така, життєздатна й перспективна.

Україна, на думку дипломата, має вписатися в європейську модель інтеграції, не затягуючи процесу. Тому що "в наші двері стукають ще 100 мільйонів людей. Дуже голосно стукають турки, і ми повинні думати, як інтегруватимуться мільйони людей зі Східної та Південної Європи".

Для того, щоб ефективно вписатися в європейську модель, Україна має чітко визначитися з пріоритетами - не на словах, а на ділі. І за рахунок своїх дій провести ребрендинг країни.

"Треба представляти чітко і зрозуміло, куди ви хочете йти. Бренд "Україна" постраждав за останні роки у світі. Це заслуговує на співчуття. Але за це доведеться заплатити високу ціну", - наголосив Більдт.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Україні, МЗС Швеції, пріоритетними напрямами інтеграції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]